Russel Kelly en Dr. Rachel Pears weten heel veel te vertellen over de onderwaterwereld tijdens de Coral Explorers Week. Wij vroegen naar hun drie favoriete dieren, waarbij we gelijk hele leuke facts leerden. Vandaag gaat het over Wandelende haaien. Dat belooft nog wat tijdens de Coral Explorers Week!

Wandelende haaien: ongewone evolutie

Het ziet er een beetje vreemd uit: haaien die zich voortbewegen door op hun vinnen te lopen. In januari 2020 werd bekend gemaakt dat er nog vier nieuwe soorten zijn ontdekt! Wetenschappers zeggen dat deze wandelende haaien zo een grote voorsprong hebben op prooidieren zoals kleine vissen, schaal- en weekdieren.

Ook geloven de wetenschappers dat deze zeedieren het bewijs zijn dat haaien nog steeds evolueren omdat ze geleerd hebben om te lopen. Normaal evolueren haaien heel langzaam – dieren van 180 miljoen jaar geleden hebben nog steeds hetzelfde type tanden. Maar uit recent onderzoek blijkt dat wandelende haaien de afgelopen negen miljoen jaar zijn geëvolueerd – iets dat vrij ongewoon is.

De endemische Raja Ampat Walking Shark vind je op het huisreef van Papua Explorers tijdens een nachtduik, maar je kunt ze vaak ook tijdens het diner spotten vanuit het restaurant!

Papua explorers

Coral Explorers

Coral Explorers Raja Ampat heeft als thuisbasis Papua Explorers Eco Dive Resort. Het bestaat uit 15 waterbungalows in Papuaanse bouwstijl. Geniet van het gezang van de tropische vogels en de kabbelende zee. In het restaurant krijg je heerlijke maaltijden voorgeschoteld, met een 360 view op de zee.

Datum: 24 tot 31 mei 2020.

Coral Explorers Komodo verkent met de liveaboard Coralia de wateren van Komodo. Acht luxe hutten, ruime dekken, heerlijk eten en uiteraard veel duiken: dat is waar deze liveaboard voor staat!

Anderen lezen ook:  Snorkelaar op de neus van een walvis in Tonga

Data: 3–10 mei en 12–19 mei 2020.

Alle opbrengtsen van Coral Explorers gaan volledig naar het Papua Explorers Foundation. Wil je meer weten, stuur dan een e-mail naar Selen: raja@papuaexplorers.com of check papuaexplorers.com en coralia-liveaboard.com

Bekijk ook: Coral Explorers Week bij Papua Explorers