Hij begon met vijf tanks in zijn achtertuintje, maar inmiddels runt hij twee succesvolle duikscholen op Bonaire. Eigenaar Wannadive Bart Snelder is trots op de twee locaties; een ten noorden en een ten zuiden van Kralendijk. «Geweldig handig voor onze gasten!»

Wat voor soort duiken bieden jullie aan?

Alle vormen die mogelijk zijn op Bonaire! Van beginner tot professional opleidingen, bootduiken en begeleide kantduiken naar alle duikplaatsen op Bonaire. Wil je naar de Oostkust of Rec Tec doen? Het kan allemaal.

Jullie hebben maar liefst twee locaties!

Jazeker! Op onze locatie Eden Beach Resort hebben we ons eigen vulstation en boten. Daar is ook een heel mooi huisrif met twee wrakken.

Het ene wrak ligt op de drop-off, die op nog geen 10 meter van de kant al steil afloopt. De achterkant van het wrak is te vinden op een meter of 17, het puntje van de boeg op ongeveer 25 meter. Het is een betonnen zeilboot geweest, die zonk tijdens het passeren van de orkaan Lenny.

Het tweede wrak ligt ietsje verder noordwaarts op ongeveer 23 meter. Dit is een afgezonken sleepbootje dat op zijn kop terecht is gekomen. Het is het huis van een enorme groene murene die gek genoeg als huisgenoot een even enorme kreeft heeft uitgekozen. Beide wrakken kunnen gemakkelijk in één duik bezocht worden.

Heeft de andere locatie ook een huisrif?

Onze tweede locatie is op Windsock. Hier vind je dezelfde faciliteiten als bij Eden Beach Resort. We hebben daar alleen nog geen steiger, dus voor bootduiken vertrekken we vanaf Eden Beach.

Anderen lezen ook:  Tuinieren onder water met Reef Renewal Foundation Bonaire

De drop-off bij Windsock begint op een diepte van ongeveer 8 meter en gaat op ongeveer 35 meter over in een glooiende zandbodem, met hier en daar een koraaleilandje. De drop-off is begroeid met een schitterend rif, maar ook op het ondiepe plateau kun je nog veel, inmiddels zeldzame, geweikoralen vinden.

Er is zelden sprake van stroming en dus kun je hier zowel richting noorden als richting zuiden een prachtige duik maken. Op beide locaties heb je overigens ook kans op schildpadden, roggen, murenes, jacks en barracuda’s!

Wat is de meest populaire duikplek die jullie aanbieden?

We hebben er eigenlijk drie. De eerste is de Zoutpier, die we als een driftduik doen en die is prachtig begroeid. De tweede is de Hilma Hooker, ons grote wrak op Bonaire dat wat dieper ligt. En ten slotte South West Corner, misschien wel het allermooiste rif op Klein Bonaire.

wannadive

Bieden jullie ook speciale duiktrips aan?

De eerste is onze halve dagtrip naar Klein Bonaire, inclusief open bar, BBQ, vissen en natuurlijk een duik. En de tweede is onze Ostracods-nachtduik, inclusief sunsettripje en een hapje en warme chocolademelk.

Wat is de Dive Hut?

Naast onze beide hoofdlocaties verzorgen we ook nog een servicepunt bij de Divehut. Divehut is een kleinschalig eenvoudig resort voor duikers met een kleiner budget.

Hier zetten we een keuze aan tanks neer in de speciaal voor duikers gebouwde opbergruimte. Er zijn spoelbakken, een hangruimte, douche en er is een Mexicaanse bar en restaurant.

Welke maatregelen hebben jullie genomen m.b.t. corona?

Uiteraard volgen we elke maatregel op die de overheid ons oplegt. Daarnaast hebben we de capaciteit op onze boten gehalveerd, overal handwasstations, en letten we op afstand bewaren. Onze spoelbakken worden ten dele gechloreerd en we doen alles buiten. Als duikers een begeleide duik willen, dan gebruiken we open golfkarren om op de duikplek te komen.

Anderen lezen ook:  Sla je slag in Washington Slagbaai National Park!

Wat maakt jullie uniek?

Wij zijn het enige duikcentrum op Bonaire dat echt alle duiken en vormen van duiken aanbiedt, en dat vanuit twee locaties, die drempelloos door onze gasten gebruikt kunnen worden. Onze locaties hebben alle veiligheids- en reddingsmiddelen en dat geldt ook voor onze boten. Eerstehulpkits, zuurstof, AED etc. Je kunt dus echt zorgeloos bij ons duiken!

www.wannadive.com