Sinds eind 2010 siert de comfortabele MSV Amira de wateren rond Indonesië. De eigenaren hebben met dit grote safarischip vooral qua veiligheid en locatiebepaling iets unieks geïntroduceerd in de regio. «Wij hebben het neusje van de zalm wat locatiebepaling en veiligheid betreft»

Welke routes bieden jullie aan?

Naast de klassieke routes in Raja Ampat en het Komodo Nationaal Park, zijn ook de nieuwe routes in West-Papoea en de Molukken erg populair. Verder hebben we duiksafari’s naar Kalimantan, de Forgotten Islands, Halmahera en de Banda-eilanden.

MSV Amira

Kun je de faciliteiten aan boord omschrijven?

De Amira is 52,5 meter lang, dus erg ruim, en heeft 10 hutten met ruimte voor maximaal 19 gasten. We hebben een groot overdekt duikdek van 80 vierkante meter en zelfs een cameraruimte. We bieden onder meer nitrox en je kunt uitrusting huren.

Wat maakt jullie liveaboard zo uniek?

Als eerste liveaboard is de Amira uitgerust met het elektronische veiligheids- en locatiebepalingssysteem ENOS. Het schip voldoet daarmee aan de meest recente eisen op het gebied van veiligheid. Ook is het een groot safarischip van ruim 52 meter lengte. Ons duikdek is alleen al 80 vierkante meter. In de regel bieden wij 11 nachten lange duiksafari’s  aan, met drie duiken per dag en een nachtduik.

MSV Amira

Kijk voor meer info op: www.amira-indonesia.com

Bekijk ook: Duiken tot de max: Liveaboard Socorro

Anderen lezen ook:  Duikresort LumbaLumba Diving op Manado