Reisinfo

Reis: Vanaf Amsterdam en Brussel vlieg je direct naar Aqaba. Dit duurt ongeveer 5 uur. Het vliegveld ligt op 10 minuten rijden vanaf de stad.

Visum: Bij aankomst in Aqaba krijg je een visum, dit is gratis. Deze is één maand geldig.

Beste reisperiode: Het hele jaar door is de temperatuur aangenaam in Aqaba. In de winter is het minimaal 18 graden in de zomer 32 graden. De watertemperatuur is minimaal 20-21 graden in de winter, tot maximaal 27 graden in de zomer.

Handig om te weten: In Jordanië is de munteenheid de Jordaanse dinar. Er zijn overal pinautomaten te vinden in de stad. De Dode Zee ligt op ongeveer drie uur rijden, daar zijn meerdere (erg prijzige) hotels te vinden. Vanuit Aqaba bieden meerdere touroperators een dagtrip aan.

Website Aqaba Tourism: www.aqaba.jo

Wetenswaardigheden

Wadi Rum

Wadi Rum: Je mag het land niet verlaten voordat je Wadi Rum bezocht hebt. Wadi betekent rivierdal in een droog gebied en Rum staat voor woestijn met hoge bergen. Voel de eenzaamheid van deze uitgestorven woestenij, waar het landschap er geen moment hetzelfde uitziet. Ontdek het te voet, per jeep of op het schip van de woestijn: de kameel.

Petra

Petra: Vanaf Aqaba sta je binnen twee uur midden in de oude woestijnstad Petra. Het was de hoofdstad van het koninkrijk van de Nabateeërs uit de tweede eeuw voor Christus. De Schatkamer is een wereldberoemd meesterwerk en dé blikvanger van Petra. Daarnaast vind je er nog veel meer tempels en koningsgraven.

Jordanie

Bedouin camp: Proef de sfeer van de Bedoeïenen in een echt kamp midden in de woestijn. Wil je helemaal back to basic of verblijf je liever in een luxe tent? Het kan allemaal. Ga ’s nachts zeker even in het koele zand liggen en tel de miljoenen sterren aan de fluweelzwarte hemel. Ongetwijfeld kun je meerdere wensen doen!

aqaba

Decompressietank: Hopelijk hoef je hier nooit heen maar wel belangrijk om te weten: in Aqaba is een decompressietank aanwezig in het Prince Hashem bin Abdullah II Military Hospital. Dit publieke ziekenhuis is de grootste in de regio en ligt ten noorden van de stad. Er is plek voor zeven personen en 24/7 open.

Clean-up duik: De duikscholen in Aqaba organiseren wekelijks clean-up duiken. Helaas is er veel zwerfvuil te vinden onder water, maar ook op het strand. Door samen de handen ineen te slaan werken de lokale mensen aan een schonere omgeving. Als duiker ben je uitgenodigd om mee te doen, deelname is gratis (inclusief tank). Informeer bij jouw lokale duikschool voor de mogelijkheden.

aqaba

Duikcentrums:

Ahlan Aqaba Scuba Diving Center

www.diveinaqaba.com

Almarsa Dive Resort

www.almarsa-aqaba.com

Aqaba Adventure Divers

www.aqaba-diving.com

Aqaba International Dive Center

www.aqabadivingcenter.com

Barracuda Diving Club

www.barracudamarineservice.com

Darna Divers Village

www.darnavillage.com

Dive Aqaba

www.diveaqaba.com

Extra Divers Aqaba

www.extradivers-worldwide.com

Red Sea Dive Center

www.aqabascubadiving.com

Sea Star Water Sports Center

www.aqabadivingseastar.com

Sinai Divers Aqaba

www.sinaidivers.com

Sindbad Dive Club

www.sindbadjo.com

Deep Blue Dive Center

www.deepbluedivecenter.com

Bait al Aqaba

www.baitalaqaba.com

Bekijk ook: Koninklijk duiken in Aqaba