Rondom de Azoren zal een whale watching tour je zeker niet teleurstellen: het hele jaar door komen er rond de 27 verschillende soorten walvissen en dolfijnen voor! In DUIKEN-editie februari lees je het intrigerende verhaal over hoe walvisjacht in dit gebied veranderde in walvistoerisme. Picos de Aventura biedt onvergetelijke encounters met deze imposante dieren aan.

«De drie potvissen zwommen regelrecht op onze boot af»

Vertel eens iets over jullie historie?

In 2003 startte we ons bedrijf Picos de Aventura op het eiland São Miguel, waar we vele tours aanbieden. Op zee organiseren we whale watching tours, zwemmen met dolfijnen en duiken. Op land kun je kiezen uit canyoning, hiking, mountain biking, kanoën, klimmen en jeep tours.

Picos de Aventura

Wat is de beste periode om walvissen te zien?

Het hele jaar door zijn er walvissen rondom de Azoren. Maar de beste periode is tussen maart en juni. Je kunt dan rond de 27 verschillende soorten walvissen en dolfijnen zien!

Welke regels hanteren jullie met betrekking tot de walvissen?

De lokale overheid heeft een specifieke Code of Conduct opgesteld. Hierin staat hoeveel afstand je moet bewaren van de walvissen, het aantal boten dat in het gebied aanwezig mag zijn en hoe de boten zich dienen te gedragen.

Wat was jullie mooiste encounter?

In oktober 2017 hadden we een hele bijzondere ontmoeting. Drie potvissen, een vrouwtje, een juveniele potvis en een baby, bleken heel nieuwsgierig te zijn. Ze zwommen regelrecht op twee whale watching boten af, waaronder die van ons. We konden ze van heel dichtbij zien en wat waren ze nieuwsgierig! Heel erg bijzonder.

Anderen lezen ook:  Duiken tot de max in Socorro

Picos de Aventura

Picos de Aventura

Jullie hebben ook een duikschool?

Jazeker! Met maar liefst 50 duikstekken rondom het eiland is het echt een topbestemming voor duikers. De kans op encounters met haaien en mobula’s is groot! Daarnaast hebben we ook accommodaties beschikbaar. We stellen complete pakketten op maat samen, inclusief duiken, accommodatie en tours. Bij ons zit je goed als je van een mix van avontuur en adrenaline houdt, in een schitterende omgeving.

Meer info Picos de Aventura: www.picosdeaventura.com

Picos de Aventura

Bekijk ook: Mijn duikavontuur in Portugal