YES positief reisadvies! We mogen weer op duikvakantie. Maar waar kunnen we nu naartoe en hoe zit het met de coronarichtlijnen? Diving World geeft een heldere uitleg. 

Welke bestemmingen bieden jullie aan?

Wij bieden alle duikbestemmingen aan, daar waar je natuurlijk nu al je reis naar bijvoorbeeld de Filipijnen kunt boeken voor 2021.  Echter concentreren wij ons op dit moment, voor duikers die binnen nu en drie maanden op reis willen, op bestemmingen binnen Europa en de Antillen.

Naast de bekende Europese duikstekken zoals Malta en Estartit, bieden wij verrassende duikreizen aan naar meer dan 30 verschillende Europese bestemmingen! Wat dacht je van duiken met scholen mobula’s rond de Azoren of de engelhaaien bij Lanzarote?

Of duik op de indrukwekkende wrakken van Sardinië, de marine parken vlak bij Lissabon of de imposante drop-offs van de Costa Brava en Mallorca

Met vertrek vanaf half juli zijn de Antillen enorm in trek. Bonaire en Curaçao zijn ontzettend makkelijke duikvakantiebestemmingen om te social distancen! Met een verblijf in een eigen appartement en je eigen pick-up truck duik je met je buddy waar, wanneer en zo vaak jij dat wilt! Is het ergens iets te druk? Dan rijd je zo naar de volgende stek!

Wat zullen de twee populairste bestemmingen worden denk je?

Terwijl Europa en de Antillen op dit moment enorm in trek zijn, hebben wij vertrouwen in de klassieke duikbestemmingen zoals Egypte, de Malediven en diverse bestemmingen in Azië. Wij verwachten dat in de loop van deze zomer veel bestemmingen weer opengaan en reisadviezen versoepeld worden.

Anderen lezen ook:  Vijf must see Gozo voor ieder niveau

De vaak kleinschalige duikresorts bieden volop flexibiliteit om volledig aan de geldende coronarestricties en -maatregelen te kunnen voldoen.

Er zitten ook bestemmingen bij die je met de auto kunt bereiken. Waarom zou ik die vakantie niet geheel zelf regelen, maar bij jullie boeken?

Naast dat wij vaak de beste deals met duikscholen en hoteleigenaren hebben gesloten, geeft het boeken van je reis via Diving World zekerheid. Als enige duikreis gespecialiseerde reisorganisatie zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR én het Calamiteitenfonds. Onze medewerkers kennen de bestemmingen, bij problemen ter plaatse word je door ons bijgestaan, de ANVR-voorwaarden worden gehanteerd én bij het boeken van je reis word je volledig ontzorgd. Wij vergelijken de beste prijzen, waardoor het urenlange zoekwerk je wordt bespaard.

Jullie bieden corona refund garantie. Wat houdt dat in? Bieden alle duikreisorganisaties dat aan?

Naar aanleiding van de uitzonderlijke situatie die is ontstaan als gevolg van het coronavirus, is er in de reisbranche een voucher in het leven geroepen.

De coronavoucher. Reizigers die niet op reis kunnen vanwege de coronacrisis, ontvangen restitutie van de reissom in de vorm van een voucher ter waarde van de betaalde reissom.

Natuurlijk begrijpen wij dat reizigers niet altijd op een voucher zitten te wachten, daarom hebben wij de corona refund garantie in het leven geroepen. Kort gezegd, als je reis wordt geannuleerd vanwege de coronacrisis, ontvang je van ons restitutie van je reissom, maar niet in de vorm van de voucher.

Deze garantie is van toepassing op geselecteerde reizen en exclusief bij Diving World!

Anderen lezen ook:  Natte warme handen met Bare

Vliegreizen zien er nu heel anders uit. Hoe kijken jullie daar tegenaan?

Voordat je op vakantie kunt, moet je hedendaags inderdaad eerst aan diverse voorwaarden voldoen. Zo ben je verplicht om een gezondheidsverklaring mee te nemen, ben je verplicht om te reizen met een mondkapje én heb je mogelijk een bewijs nodig van een negatief testresultaat van een COVID19-test.

Het is goed dat er diverse maatregelen worden getroffen om de verspreiding van het virus te voorkomen. Wij hebben de laatste weken gemerkt dat duikers énorm graag willen duiken op stekken buiten Nederland.

Door deze strenge maatregelen en restricties is het weer mogelijk om nieuwe stekken te ontdekken. Ondanks de restricties, is het fijn dat we weer op reis mogen én kunnen. Het is en blijft natuurlijk spannend om deze nieuwe manier van reizen te gaan ervaren, daarom bieden wij ook verrassende locaties aan die per auto te bereiken zijn.

Hoe zal het gaan lopen met de liveaboards denk je?

Wij verwachten dat deze zomer, misschien wel in de komende weken, de reisadviezen voor bestemmingen zoals de Malediven en Egypte worden versoepeld en deze bestemmingen weer duikers kunnen verwelkomen.

Daar liveaboards op de meeste bestemmingen vallen onder de regelgeving van de hotels, zullen ook de boten weer kunnen uitvaren. Mogelijk met minder duikers aan boord, maar dit zal per vloot verschillend zijn.

Bij sommige bestemmingen heb je een coronatest nodig als je het land binnen wil. Hoe zit dat precies en waar kan ik dat laten doen?

Mogelijk stelt een bestemming bij aankomst inderdaad een negatief testresultaat van een COVID19-test verplicht. Voor deze test kun je contact opnemen met je lokale GGD of raadpleeg de website van het RIVM. Er zijn ook mogelijkheden bij particuliere Health Centers.

Anderen lezen ook:  Raja Ampat: Anabole stero拉n

Een commerciële test bij een erkend lab kost tussen de € 150 à € 200. Vraag hierbij om een op naam gestelde PCR-verklaring in het Engels. Ook bieden verschillende luchtvaartmaatschappijen PCR-testen aan. Wij raden het altijd aan om ook even contact op te nemen met je zorgverzekering om na te gaan of de kosten voor een test worden vergoed.

Vakantie boeken?

Check snel het gehele aanbod van Diving World hier. Nog vragen naar aanleiding van jouw duikvakantie? Schroom niet en bel met Diving World. De vriendelijke medewerkers staan je graag te woord.