Wonderful Dive ligt op een prachtige locatie in El Quseir, waar het PADI 5* duikresort volledig gericht is op duikers en snorkelaars.

 

Vertel eens iets over de duikcentra?

Zoals je van een PADI 5* duikresort kunt verwachten, bieden we moderne en volledig uitgeruste faciliteiten; privé-locker voor elke duiker en grote spoelbaden voor de uitrusting. De tanks worden op de steiger zelf opgeslagen, zodat de duikers geen zwaar materieel hoeven te slepen voordat ze het water ingaan. Wij zijn een Aqua Lung partner duikcentrum en kunnen daarom hoogwaardige duikuitrusting leveren. We zijn ook DAN-partners die actief duikveiligheid promoten.

Hoe zit het met accommodatie?

Rohanou Boutique Beach Resort & Ecolodge in El Quseir is echt uniek in de omgeving omdat het met 78 kamers een van de kleinste hotels is in de hele Marsa Alam regio. Het hotel is 4*, heeft kamers met airco, zwembad en een spa. Dit hotel is volledig gericht op duik- en snorkelactiviteiten.

En het huisrif?

Als Wonderful Dive hebben enorm veel geluk dat we een buitengewoon huisrif voor het duikcentrum hebben. De baai van Zereb Kebir is een van de beroemdste bezienswaardigheden in het gebied van Marsa Alma/ Quseir. Het staat vooral bekend om alle canyons en spelonken die je aan de zuidkant van de baai vindt. Het noorden is echter ook erg interessant met zijn Nemo City- gebied dat volledig bedekt is met anemonen. De baai is goed beschermd tegen de wind, dus duiken is altijd mogelijk. De baai is ook erg breed waardoor je veel verschillende duiken kunt maken. Daarom bieden we de mogelijkheid om een onbeperkt duikpakket te nemen, zodat autonome duikers zoveel kunnen duiken als ze willen en wanneer ze willen.

De ligging is aan een fantastisch huisrif

Wat voor soorten duiken bieden jullie aan?

We dekken het volledige scala aan activiteiten. Naast huisrifduiken bieden we dagelijkse jeeptours naar andere kantduikplekken, speedboot naar verschillende duikplekken direct voor de aanlegsteiger van het hotel, dagelijkse boot vanuit Port Ghalib naar vele duikstekken zoals Abu Dabbab, evenals lange afstandexcursies naar duikplekken zoals Elphinstone, het Salem Express-wrak, Shab Marsa Alam en Dolphin House. Natuurlijk bieden we ook snorkeltrips aan voor niet-duikers om van de Rode Zee te genieten.

Anderen lezen ook:  Gezonken Reddingen in het Reddingsmuseum

Wat is het populairste duikgebied?

We hebben het geluk dat ons huisrif de meest bekende duikstek in de omgeving is. De beste duikplekken die we in de buurt bezoeken zijn Erg Monika, El Canisa, Nemo Land, Utopia en Maheleg. Vanaf onze dagelijkse boot bezoeken we beroemde duikplekken zoals Abu Dabbab, Elphinstone, Dolphin House  etc…

De baai is goed beschermd tegen de wind, dus duiken is altijd mogelijk

 

Wat maakt jullie uniek in vergelijking met andere resorts?

De ligging aan een fantastisch huisrif. We hebben een 4* boetiekresort volledig gewijd aan duikactiviteiten. We bieden een breed scala aan duikactiviteiten aan. De mogelijkheid om een onbeperkt duikpakket aan te bieden. Ons zeer stabiele personeel die gasten kunnen herkennen elke keer dat ze terugkomen.

www.wonderful-dive.com