In de juli uitgave van DUIKEN riepen we onze lezers op om de mooiste foto’s uit de zee met ons te delen. De nieuwe fotochallenge #zeeleven is vorige week van start gegaan.

En wat voor start! We ontvingen een groot aantal foto’s met een prachtige variatie aan onderwerpen. Zeepaardjes, hengelaarsvissen, kleurrijke zeenaaktslakken en natuurlijk zijn de anemoonvisjes ook van de partij. Een opvallende foto ontvingen we van Bas van der Sanden. Op het eerste gezicht lijkt zijn foto gemaakt aan de andere kant van de wereld in Jellyfish Lake in Palau. Schijn bedriegt, want de oorkwallensoepfoto is geschoten om de hoek. Bas dook in de Grevelingen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA, Zeeleven

Foto: Bas van der Sanden

Zeeleven in al zijn glorie

Foto: Tom van Hout

Ook de foto van Bjorn Walison komt uit Zeeland. Zijn Zeeuwse zeekreeft staat er strak op! Een macro foto waar de jury weg van is werd ingezonden door Tom van Hout. Fraai belicht en een mooie compositie. Is dit dan ook de winnende foto van week 1? Net niet! Aart Reitsma gaat er met de weekprijs, een duikmasker van Tusa, vandoor. De koraalduivel is in de Caraïben een plaag, maar in zijn natuurlijk habitat een geliefd onderwerp voor onderwaterfotografen. Het is lang niet altijd eenvoudig om de koraalduivel er echt pakkend op te zetten. Juist als je wil afdrukken draaien ze weg en is je foto mislukt. Op de foto van Aart is het net of de koraalduivel als een straaljager in volle vlucht op je afkomt. Van harte Aart en tot volgende week!

Vandaag nomineert DUIKEN jou om je mooiste foto’s uit de zee met ons te delen. Stuur gedurende onze fotochallenge…

Geplaatst door Duiken op maandag 20 juni 2016

 

Anderen lezen ook:  Van fouten leren: Zonder lucht op diepte

Je kan nog meedoen!

Stuur gedurende onze fotochallenge minimaal drie foto’s naar foto@duiken.nl. Je mag maximaal één foto per week insturen. Hoe meer foto’s je instuurt, hoe groter je kans om te winnen!

 

Hoofdprijs

Doe mee en maak kans op de geweldige hoofdprijs: een SeaLife Micro 2.0 camera ter waarde van € 499! Voor de weekwinnaars ligt een schitterend duikmasker van Tusa klaar. Een deskundige jury beoordeelt welke fotograaf met zijn fotoserie de hoofdprijs in ontvangst mag nemen. Meedoen kan vanaf zondag 19 juni tot en met 24 juli.

De weekwinnaars publiceren we op www.duiken.nl. Alle inzendingen kun je op www.facebook.com/Duiken.nl in het album #zeeleven bekijken.

#zeeleven, TUSA, Duiken