Australië is waarschijnlijk één van de mooiste plekken om te duiken. Met de Great Barrier Reef, de Ningaloo Reef, helder blauwe wateren en prachtig onderwaterleven waaronder: manta’s, schildpadden, reuzensepia’s EN de zeldzame zeedraken die zorgen voor onvergetelijke duikavonturen!

De twee soorten zeedrakenweedy en de leafyzijn enkel en alleen Down Under te bewonderen en in tegenstelling tot wat hun naam misschien doet vermoeden, worden ze gemiddeld maar 45 cm.

Deze sprookjesachtige rode wezentjes – die officieel pas sinds 2015 bestaan– laten desalniettemin een immense indruk achter. Ontzettend gewild om te spotten is dit misschien wel één van de belangrijkste hoogtepunten die je gezien moet hebben wanneer je naar Australië op duik vakantie gaat.

Lees verder en zie hoe je voorbereid en zorgeloos jouw visum voor Australië aanvraagt!

Maak je to do list

Helaas is het nog niet mogelijk te reizen naar het buitenland, maar wij zijn er alvast voor wanneer de overheid groen licht geeft en jij het mooie Australië mag gaan bewonderen. Wat kan je alvast doen:
– Visum voor Australië aanvragen
– Je duiklocatie en verblijf in Australië zoeken
– Je favoriete duikmagazine erbij pakken of alvast een leuk artikel op www.duiken.nl 
lezen over Australië en de bijzondere Zeedraken om alvast in de stemming te komen.
– Nu alleen nog wachten totdat jij mag gaan genieten van je duikvakantie! – je moet dan nog wel natuurlijk even je vliegticket boeken.

Australië

Visum voor Australië aanvragen hoe gaat dat in zijn werk?

Geloof het of niet, maar voor slechts 14,95 kan je al je visum aanvragen EN het kost je nog geen 5 minuten. Het enige waar je voor moet zorgen, is dat je de visumaanvraag enkele weken van tevoren indient.

Anderen lezen ook:  Jouw perfecte duikuitrusting voor Bonaire

Welk visum is de beste optie voor jou? Ondanks dat er meerdere visums voor Australië zijn, is het meest aangevraagde visum volgens ons ook gelijk de beste optie: het eVisitor. Hier kan je zorgeloos mee op duikvakantie, maar niet alleen dat; ook zakenreizen – inclusief vrijwilligerswerk en trainingen, en/of een korte studie van niet langer dan drie maanden mag je volgen.

Mocht je dus besluiten langer dan je geplande vier weken te blijven, dan kan dat gewoon!

Het visum is wél 12 maanden geldig – direct nadat je aanvraag wordt goedgekeurd. Ondanks dat je geen drie maanden achter elkaar in Australië mag blijven, mag je wel gedurende die 12 maanden geldigheid zo vaak als je wil op en neer.

Bekijk voor de zekerheid nog even deze video – van www.visumbuitenland.nl – die je stap voor stap uitlegt hoe je het aanvragen van je visum gemakkelijk en zonder problemen kan doen.

Nog wat belangrijke punten die www.visumbuitenland.nl voor je op een rijtje heeft gezet en waar je rekening mee moet houden bij het aanvragen van je visum:

  • Je paspoort is nog ten minste 6 maanden geldig.
  • Je hebt geen tuberculose op het moment dat u naar Australië reist.
  • Je gaat geen studie of training volgen die langer dan 3 maanden duurt.
  • Je bent niet veroordeeld voor een gevangenisstraf van in totaal meer dan 12 maanden.
  • Je verkoopt geen diensten of goederen aan Australische consumenten tijdens je reis.
  • Je hebt geen openstaande schulden bij de overheid van Australië.

Lees hier alles over het visum Australië na.

Anderen lezen ook:  The True Maldives liveaboard: Er is zoveel te zien!

Namens Duiken Magazine, veel plan- en hopelijk binnenkort reisplezier!