Hij begon met vijf tanks in zijn achtertuin, maar inmiddels runt hij twee succesvolle duikscholen op Bonaire. Sinds kort is Wannadive ook helemaal ‘groen’. Wat dat precies inhoudt? In gesprek met eigenaar Bart Snelder. 

Twee locaties inmiddels, vertel? 

Ik ben trots op de twee locaties; een ten noorden en een ten zuiden van Kralendijk. Op onze locatie Eden Beach Resort hebben we ons eigen vulstation en boten. Daar is ook een heel mooi huisrif met twee wrakken. 

Wat voor soort duiken bieden jullie aan?

Alle vormen die mogelijk zijn op Bonaire! Van beginner tot professional-opleidingen, bootduiken en begeleide kantduiken naar alle duikplaatsen op Bonaire. Wil je naar de oostkust of Rec Tec doen? Het kan allemaal. 

Bieden jullie ook speciale duiktrips aan?

Uiteraard! De eerste is onze halve dagtrip naar Klein Bonaire, inclusief open bar, BBQ, vissen en natuurlijk een duik. En de tweede is onze Ostracods-nachtduik, inclusief sunsettripje, een hapje en warme chocolademelk. 

Wat maakt jullie uniek?

Wij zijn het enige duikcentrum op Bonaire dat echt alle duiken en vormen van duiken aanbiedt, en dat vanuit twee locaties, die drempelloos door onze gasten gebruikt kunnen worden. Onze locaties hebben alle veiligheids- en reddingsmiddelen en dat geldt ook voor onze boten. Eerstehulpkits, zuurstof, AED etc. Je kunt dus echt zorgeloos bij ons duiken.

Instructeurs in spe zijn bij jullie aan het juiste adres?

Onze locatie ten zuiden van Kralendijk, op het Grand Windsock Resort, is een PADI 5* IDC Center, dat ons in staat stelt om instructeurs cursussen aan te bieden. Wij verzorgen dat in samenwerking met het enige PADI CDC opleidingscentrum van Nederland, Scuba Connection in Naarden van Berdi Boeve en Olga Knijn, en uiteraard met het Grand Windsock Resort. De bedoeling is om, in februari en september, twee PADI IDC-cursussen per jaar aan te bieden met aansluitend het PADI IE instructeurs examen. Daartoe verzorgen we een all-in pakket dat in alles voorziet dat een kandidaat zich maar wensen kan. Ten slotte bieden we in samenwerking met Scuba Connection een geweldig mooi REC TEC programma aan. Je kunt alle drie de partners bereiken voor een afspraak op maat.  

Anderen lezen ook:  Reef Renewal Foundation Bonaire

Wannadive is “going green”, wat houdt dat in?

Wannadive heeft een geweldige naam met haar bijdragen in het beschermen van de natuur. Dat was altijd één van onze doelstellingen en daar gaan we gewoon mee door. Sinds dit jaar zijn onze daken bij onze Windsock locatie (zuid) compleet vol gelegd met zonnepanelen. Deze leveren voldoende elektriciteit om volledig aan onze vraag te voldoen. Al onze duikflessen worden daar nu volledig milieuneutraal gevuld. Bovendien hebben we twee programma’s waar onze gasten aan kunnen meedoen: Ten eerste de Lionfish hunters cursus die meehelpt om de invasieve lionfish populatie in bedwang te houden, en ten tweede kunnen onze gasten een cursus volgen binnen het reef renewal programma. Wannadive heeft een aantal koraalstellages waar we koraal kweken en vervolgens uitzetten om zo onze prachtige riffen een handje te helpen.

Wow, jullie zijn goed bezig!

In feite vangen we nu vier vliegen in één klap: We ontlasten de natuur door zo milieu vriendelijk mogelijk te werken, we dragen dus zelf ons steentje bij, onze gasten kunnen participeren, we bestrijden een pest, en helpen het koraal. En daar zijn we heel trots op. 

 

Lees hier onze Digitale Special Bonaire 2023 gratis!