Op zaterdag 21 september zwemmen honderden mensen voor ons leven. Tijdens de allereerste WWF-Sea Swim staan ze zij aan zij op het strand van Scheveningen om samen de Noordzee in te duiken. Niet om te dobberen. Met een zwemtocht van 0,5 of 1 kilometer zamelen ze geld in voor een compleet plasticvrije zee.

 

Tien zwembaden plastic per uur

In de supermarkt, thuis, op drukke stranden in Indonesië en in slootjes in eigen land. Plastic is overal. Per uur belanden er namelijk zo’n tien Olympische zwembaden vol plastic, in de zee. Afval dat daar zo’n 20 tot 500 jaar achterblijft.

Al dat plastic kost jaarlijks miljoenen zeedieren het leven. En niet alleen dieren krijgen te maken met deze plastic soep. Via eten, drinken en de lucht die we inademen vindt (micro)plastic zijn weg terug naar de mens. Maar daar komt een einde aan als het aan de honderden fanatieke zwemmers van de WWF-Sea Swim ligt.

 

WWF-Sea Swim

Op 21 september verzamelen zwemmers zich massaal op het strand van Scheveningen. Ze duiken tijdens de allereerste WWF-Sea Swim samen in het water om 0,5 of 1 km af te leggen.

Via sponsoring zamelen ze geld in om de zeeslag per slag en euro per euro schoner te maken. Armin van Buuren, Dorian van Rijsselberghe, Harm Edens, Art Rooijakkers en Pepijn Smits zetten zich in voor een plasticvrije zee en roepen Nederlanders op om mee te doen met de WWF-Sea Swim.

 

Zwem mee!

De WWF-Sea Swim kan nog heel wat zwemmers gebruiken! De organisatie streeft er naar € 130.000 bij elkaar te zwemmen. Daarmee wil WWF in de Koraaldriehoek, waar de vervuiling het grootst is, het probleem bij de bron aanpakken. Want hoewel de onderwaterwereld er adembenemend mooi is, is het gebied verantwoordelijk voor ruim 50% van de plasticvervuiling in zee.

Anderen lezen ook:  Plastic free ocean programma - ondernemers strijden tegen plasticvervuiling

Help dus mee en meld jezelf of een zwemteam aan! Deelname aan de WWF-Sea Swim kost € 35,-.

Ja, ik zwem mee!

 

Nieuws uit de duikwereld

Wil jij op de hoogte blijven van al het duiknieuws? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief van DUIKEN:

Ja, ik meld mij aan voor de gratis nieuwsbrief

 

 

Bron: WWF Sea Swim