Wegens uitbreiding van onze activiteiten is SoortenNL op zoek naar een:

 

Programmacoördinator

Alle soorten tellen mee! Dat is het motto van SoortenNL. Wij zijn hét kennisnetwerk voor alle wilde planten en dieren van Nederland. Een netwerk van organisaties die toegepast onderzoek doen en natuurgegevens verzamelen -met hulp van duizenden vrijwilligers- voor de bescherming van soorten en hun leefgebieden. Met die gegevens ontwikkelen we kennis over de staat van de natuur en verbeteren we beheer, beleid en betrokkenheid.

Binnen het netwerk wordt o.a. gewerkt aan de Nationale Databank Flora en Fauna, ecologische monitoring en bescherming van soorten en hun leefgebieden.

Bij SoortenNL zijn de volgende organisaties aangesloten: Anemoon, BLWG, De Vlinderstichting, FLORON, EIS-Nederland, NMV, Vogelbescherming, Zoogdiervereniging en RAVON. Wij werken nauw samen met partners als CBS, KNNV en andere natuur- en milieuorganisaties.

SoortenNL zoekt een verbindende Programmacoördinator. Samen met je collega’s coördineer je de activiteiten van SoortenNL en ben je aanspreekpunt voor zowel intern als extern. Is organiseren je op het lijf geschreven, ben je een teamspeler en weet je anderen te motiveren en inspireren? Dan zijn wij op zoek naar jou als onze nieuwe Programmacoördinator SoortenNL!

Jouw werk als Programmacoördinator SoortenNL:

Als Programmacoördinator SoortenNL stuur jij de werkzaamheden van SoortenNL aan. Je doet dit in nauwe samenwerking met de collega’s van SoortenNL en de soortenorganisaties. Je dagelijkse werkzaamheden zijn zowel organiserend als inhoudelijk:

 • Je verzorgt de planning en vastlegging van de initiatieven en projecten van SoortenNL en bewaakt de uitvoering;
 • Je organiseert en realiseert diverse (deel-)projecten van SoortenNL en zorgt daarbij voor nauwe betrokkenheid van de soortenorganisaties;
 • Je coördineert en regisseert processen om de samenwerking met samenwerkingspartners en opdrachtgevers te bevorderen. Je onderhoudt contacten met samenwerkingspartners en opdrachtgevers en initieert en realiseert ontwikkelingen;
 • Je vertegenwoordigt SoortenNL in talrijke projecten en processen, werkt samen met verschillende organisaties en bent aanspreekpunt voor de dagelijkse gang van zaken;
 • Je bent verantwoordelijk voor budgetbewaking, coördineert financiële en inhoudelijke rapportages aan externe financiers, stelt prioriteiten en verkent mogelijke externe financieringsbronnen;
 • Je signaleert relevante kansen en ontwikkelingen;
Anderen lezen ook:  Het roer omgegooid en geen moment spijt!  

Wie zoeken wij?

Je bent omgevingsbewust, kunt goed samenwerken, plannen en organiseren. Sturing geven aan werkzaamheden en daarin doortastend optreden, is je op het lijf geschreven.

Verder heb je:

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau met een relevante opleiding.
 • Ervaring met het coördineren, plannen, begeleiden en uitvoeren van initiatieven, projecten en processen;
 • Een proactieve en doortastende teamspeler gericht op interne en externe samenwerking, het werven van fondsen en projectfinanciering, opbouwen van netwerken en partnerschappen.
 • Ervaring met het aansturen / begeleiden van collega’s (o.a. projectleiders) en het benutten van hun deskundigheid;
 • Je bent resultaatgericht, je communiceert duidelijk en hebt een hands-on-mentaliteit;

Wat bieden wij?

 • Een baan waarin je positief bijdraagt aan de natuur.
 • Werken in een team met gedreven vakinhoudelijke collega’s binnen een informele en uitdagende werkomgeving.
 • De functie van Programmacoördinator voor 32 of 36 uur per week.
 • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging, standplaats Nijmegen.
 • De functie is ingeschaald in schaal 10 of 11 (€2975,25 tot €5500,58 o.b.v. 40u)

Solliciteren

Je brief en CV kun je vóór 20 juni 2023 sturen naar info@soortennl.nl, o.v.v. ‘Vacature Programmacoördinator SoortenNL’. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdagochtend 27 juni.

Voor inlichtingen kun je op maandag 5 juni tussen 9.00 – 12.00 uur bellen met Titia Wolterbeek, voorzitter SoortenNL en directeur De Vlinderstichting (0317-467344 ) of contact opnemen met Karin Akkers, directeur RAVON & FLORON (telefonisch 14 juni via 024-7410600 , via email k.akkers@ravon.nl).