Aan de andere kant van de wereld, vanaf Curacao is Estelle (27) onze nieuwste blogger. Als militair met 15 jaar duikervaring heeft ze een hele rugzak aan mooie verhalen om te delen. 

Voor mijn Divemaster opleiding moet ik een onderwater kaartmaken en daarom kreeg ik van mijn instructeur de opdracht om de Tugboat in kaart te brengen. De Tugboat is een bekende duikstek en is ook zeer geliefd bij de snorkelaars. Het is een wrak van een – ja, je raad het al – Tugboat. De Tugboat ligt op 5 meter diepte en is dus voor de snorkelaars ook perfect.

Afgelopen zaterdag heb ik met mijn vriend gedoken op de Tugboat om mijn onderwaterkaart te maken. Allereerst boven water een kaartje getekend van hoe het er ongeveer uit ziet; Ik kan de duikstek met mijn ogen dicht nog tekenen. De pier, de aanleg steigers, het grote anker allemaal dat soort zaken mogen op het kaartje natuurlijk niet ontbreken. Huppa! Daar gingen we, samen onder water, samen op missie (hij is ook militair!).

Van de grote rotsen tot de grotere zachte koralen worden inclusief de dieptes, de grootte en welke soorten vissen er zwemmen; we noteren het allemaal op onze leitjes. Tijdens het duiken kijken we uiteraard ook heerlijk om ons heen naar de mooie anemonen die spotted shrimps herbergen en de vissen die ons vriendelijk komen begroeten.

Bij de Tugboat aangekomen (uiteraard hebben we deze ook op het leitje getekend) is er net een excursie met een groep met snorkelaars aangekomen. Ik moet toch zeggen dat mijn duikershart er echt pijn van doet als ik zie hoeveel vissen er meteen op de snorkelaars afstormen omdat ze daar (- net als nu -) gevoerd worden.Iets met natuurlijk gedrag?” Afijn, ik kan het helaas niet veranderen aangezien het eiland draait op toerisme. We kijken dus maar naar de mensen die worden opgenomen in de school met vissen en we vinden het stiekem een beetje grappig om de lichte paniek bij sommige snorkelaars te zien door die hoeveelheid vis!

Anderen lezen ook:  Decompressieziekte? Schaam je niet

Op de terugweg tekenen we her en der nog een rots en een stuk koraal in op het kaartje. Na 52 minuutjes en met een maximum diepte van 7 meter in 27 graden water zit onze duik er op. We nemen er nog een drankje op en kijken bij de het strandtentje nog even op hun kaart om te kijken of ons kaartje een beetje overeenkomt. 

“Just another day in paradise!”