Aqua Lung heeft alle regels gebroken met de Outlaw. Deze BCD heeft geen pockets, geen stalen D-ringen en een heel simpele backplate. En wat nog wel het meest unieke is: je kunt hem volledig zelf in elkaar zetten, afgestemd op jouw eisen.

Tekst: Judith Rietveld

Het voelt een beetje als een kast van Ikea in elkaar zetten, maar dan anders. Voor me liggen alle losse onderdelen om een compleet trimvest te monteren. Twee buikbanden, twee schouderbanden, een backplate en een bladder met inflatorslang. Op de bijgeleverde CD zit een gebruiksaanwijzing, maar ik kom er al snel achter dat ik die niet nodig heb. Het idee van de Outlaw was om een simpel en minimalistisch modulair trimvest te maken, dat je kunt afstellen in 27 maten.

Wil je een grotere backplate of langere schouder- of buikbanden? Dan zijn deze optioneel te verkrijgen. De bladder bevestig je op de flexibele en bijzonder lichte backplate, door de GripLock tankband door de uitsparingen te halen en aan de bovenkant met een handig bevestigingssysteem vast te zetten. Er zit een hele platte, low profile dump valve aan de achterkant – ook dit is heel minimalistisch gehouden. Een groot voordeel van deze losse bladder en backplate, is dat je eenvoudig de schouderbanden kunt verstellen wanneer je een dikker natpak draagt – zonder dat ineens je configuratie niet meer klopt. De schouderbanden zet je met één klik vast. Om ze los te krijgen, dien je de unieke ModLock™ connetor met een stomp voorwerp zoals een Big Pen of stokje van een ijsje in te duwen. Je kunt de banden dan zo losschuiven.

Anderen lezen ook:  Een Bare droogpak naar jouw wensen

Opbergruimte Aqua Lung Outlaw

Zoals gezegd, zijn er geen stalen D-ringen gebruikt, maar wel is er aan opbergruimte gedacht. Op beide schouderbanden zitten 4 webbed D-ringen en 2 lussen waar de meegeleverde karabijnhaak doorgehaald kan worden.Ondanks dat het zo’n simpel trimvest is, zit er ook nog een octo-loop aan waar je je octopus kunt opbergen. De buikbanden bevestig je met hetzelfde kliksysteem – dit gaat wel heel makkelijk! Ook deze banden zijn voorzien van meerdere webbed D-ringen waar je eenvoudig van alles aan kunt bevestigen.

Ik controleer het allemaal nog eens een keer en het zit zo vast als een huis. Je hoeft dus echt niet bang te zijn dat wanneer je in het water zweeft, ineens je trimvest in alle onderdelen uit elkaar valt. Omdat ik de wing geheel naar mijn lichaam kan afstellen, lig ik perfect horizontaal in het water. Ik merk dat ik al snel gehecht raak aan dit lichte, kleine wingetje wanneer we rondreizen door Costa Rica. Wanneer hij mee terug moet in de koffer, haal ik hem helemaal uit elkaar en houd zelfs nog ruimte over voor souvenirs!

 

Doe-het-zelf trimvest. Kies de juiste maten en stel jouw perfecte BCD samen.

Aqua Lung Outlaw

  • Reisvriendelijk
  • Lichtgewicht
  • Weegt minder dan 1,8 kg
  • Bladder verkrijgbaar in 25 lbs
  • GripLock tankbank
  • 16 webbed D-ringen
  • Optioneel: SureLock II Weight Sytem en trimpockets
  • Richtprijs: € 399

www.amilcosports.nl

Wil je weten hoe je de Outlaw in elkaar zet? Bekijk dan onze vlog !