Met een full face snorkelmasker is ademen onder water net zo gemakkelijk als boven water. Gewoon door je neus en mond. Wij testen het originele Atlantis snorkelmasker op Kaapverdië.

Tekst: Judith Rietveld Foto: René Lipmann

Snorrrrrkel!!! Wie wil er een snorrrrrkel?» René staat met vier pakketjes full face snorkelmaskers te zwaaien. We zijn bij een azuurblauwe lagune op het eiland São Vicente, Kaapverdië en we hebben van AmilcoSports meerdere snorkelmaskers meegekregen in verschillende vrolijke kleuren. Ik kies voor het model met de platte lens, de Atlantis. Het is een stoer wit masker met blauw. Ik heb al een keer eerder met een dergelijk masker gedoken, maar die was een maat te groot. Dit is een medium en past perfect. De binnenvoering sluit mooi aan rond mijn gezicht. Dat komt mede door de comfortabele hoofdband die is gemaakt van zacht elastiek en eenvoudig op maat is aan te passen. Dan is het nu tijd voor de grote test. We gaan vanaf de pier het water in. Het water is 22 graden dus ik moet even wennen aan de temperatuur. Het fijne van de Atlantis is dat je geen koude plens water in je gezicht krijgt. Het zicht is 20 meter en ik merk dat ik een veel breder blikveld heb.Rustig zwem ik langs de rotsen en ontdek enkele sergeant-majoors die over de stenen dansen.

Atlantis 2.0 White/Blue

In HD de onderwaterwereld bekijken

Dankzij het kristalheldere venster kijk ik als het ware in HD naar de kleurrijke onderwaterwereld. Ik betrap mezelf erop dat ik met mijn mond open zwem – met een standaard snorkel is dit immers noodzakelijk! Maar ik kan dus ook gewoon mijn mond dichthouden. Ziet er misschien wel wat charmanter uit. Ik bedenk me dat het dus enorm scheelt in kaakkrampen: die zul je niet krijgen met dit masker – tenzij je zo krampachtig je mond openhoudt als ik. Op Kaapverdië staat altijd wel een behoorlijke wind, maar ik heb, ondanks de golven, geen last van water dat het masker inloopt. Dankzij de nieuwe langere snorkelpijp ligt de top van je snorkel hoger boven het wateroppervlak. De Atlantis is ook nog eens beveiligd tegen golfslag dankzij een Dry-Top technologie. Voor freedivers is dit geen geschikt masker: hoekduiken moet je er niet mee willen maken. Ik maak een heerlijke snorkeltocht en kan best begrijpen dat de Atlantis goed in de smaak valt bij snorkelaars en kids. Zeker als je enkel van ‘planken’ houdt en niet de diepte op wilt zoeken. Voor de kleintjes is er ook een speciale KIDS-uitvoering beschikbaar.

Anderen lezen ook:  Nederlands duikcentrum Voodoo Divers ligt in het midden van alle duikstekken: je hebt keuze uit meer dan 40 riffen

Atlantis snorkelmasker

  • Voor snorkelen aan de oppervlakte
  • Geen vermoeide kaken na het snorkelen
  • Vergroot je gezichtsveld tot 180 graden
  • Extra Soft-liquid silicone faceseal
  • Maximale reductie van condensvorming dankzij het unieke airflow systeem
  • Dry-Top technologie voorkomt dat water via de snorkel het masker in komt
  • Eventueel binnengesijpeld water wordt afgevoerd door interne ingebouwde veiligheidskleppen
  • Voorbereid voor actioncam
  • Prijs: € 39,95 – € 49,95 (Atlantis 2.0)

www.amilcosports.nl