Welke vissen kun je tegenkomen rond Bonaire? Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Koraalduivel

koraalduivel

Deze soort hoort niet thuis in de Cariben! Hij is rood/bruin gestreept en heeft zeer giftige stekels op zijn rug. Zijn borstvinnen lijken een beetje op veren.

Tarpon

tarpon

Een grote zilverkleurige vis die wel rond de twee meter kan worden. Het zijn nachtjagers, dus je kunt veel actie verwachten als je ze tegenkomt tijdens een nachtduik. Ze maken graag gebruik van het licht van je lamp.

Vijlvis

Vijlvis

Ovaal gevormde vis met twee oranje stekels bij het uiteinde van zijn staart. Hij kan zo oranje zijn als op deze foto, maar ook compleet bedekt zijn met witte stippels!

Murene

murene

Deze gestippelde murene lijkt een beetje op een slang. Overdag zitten ze tussen de koralen verstopt, maar komen er ‘s avond uit om te jagen.

Sharknose Goby

Sharknose GobyDit visje heeft een knalgele V op zijn neus. Ze vormen een poetsstationnetje rond de koraalhoofden waar vissen langs kunnen komen voor een goede schoonmaakbeurt.

Zandduiker

Zandduiker

Hij behoort tot de hagedisvisfamilie en ligt rustig op het zand of koraal. Vaak verstopt hij zich ook nog een beetje onder het zand, afwachtend op een lekker hapje dat voorbij komt.

Barracuda

Barracuda

Een lange zilverkleurige vis met een lange onderkaak en scherpe tanden. Een echte jager. Op het Caribisch rif leven ze vaak solitair.

Drievlekkenjuffertje

Drievlekkenjuffertje

Een klein, maar pittig visje (Stegastes planifrons) dat zijn kleine algentuintje bewaakt alsof zijn leven ervan afhangt.

Trompetvis

trompetvis

Hij is lang, dun en zijn mond lijkt op een trompet. Ze zijn erg goed in zich verstoppen of meezwemmen met vissen van hun eigen kleur, om maar niet op te vallen voor prooi.

Anderen lezen ook:  Vliegtuigwrak luchtvaartpionier Amelia Earhart mogelijk gevonden

Bekijk ook: