Onder het motto “meer dan alleen duiken” biedt VIP Diving al tien jaar lang unieke duikervaringen aan op Bonaire. Door te duiken in kleine groepen biedt VIP Diving je een persoonlijke benadering.  Bas Noij, eigenaar van VIP Diving, vertelt ons wat VIP Diving zo bijzonder maakt.

Bonaire VIP Diving 10 jaar

Hoe het begon

Na vele jaren reizen en duiken over de hele wereld vestigden ik en mijn vrouw Ellie ons in 2006 op Bonaire. Ik ben in 2007 als freelance duikinstructeur gestart en in 2009 ben ik het bedrijf VIP Diving begonnen. Mijn doel was en is om onze gasten een duikervaring aan te bieden zoals ik die zelf zou willen beleven. Doordat er gedoken wordt in kleine groepen vind je bij VIP Diving veel aandacht voor detail en service. Service van het hoogste niveau, een persoonlijke benadering, de lekkerste duikshop koffie van het eiland en een duikprogramma aangepast aan de wensen van de gast staan bij ons centraal.

Wat voor soort duiken kan je maken bij VIP Diving?

In ons tienjarig bestaan is VIP Diving uitgegroeid tot een unieke duikoperatie. Bonaire is de perfecte plek om van de kant te duiken en dat is precies wat wij doen en waar wij goed in zijn! Om een zo breed mogelijk beeld te geven van Bonaire en de onderwaterwereld van het eiland kun je met VIP Diving naar diverse divesites. Een aanrader is om je oriëntatieduik te doen op ons huisrif ‘Sebastians Reef’, een prachtig rif op loopafstand met veel mogelijkheden waaronder een driftduik.

Alle mooie duikplekken in Bonaire weten wij te vinden. Of je nu een beginnende duiker, zeer ervaren bent of ertussen in zit, voor iedereen weten wij de juiste plekken. Wij duiken in kleine groepjes van maximaal 4 duikers per gids en ook al onze cursussen zijn met maximaal 4 duikers per instructeur. Door deze kleine groepen kunnen we meer persoonlijke aandacht geven en dus meer genieten van de duiken.

Anderen lezen ook:  Een dag aan boord van een liveaboard

Bonaire VIP Diving

Ben je van plan om op duikvakantie naar Bonaire te gaan? Bekijk dan zeker ook de aanbiedingen van VIP Diving. Zo heb je 6 dagen onbeperkt lucht of nitrox voor $170. Alle aanbiedingen vind je op onze website. Ook voor je verblijf kun je bij ons terecht. We bieden zelf geen accommodatie aan, maar werken nauw samen met diverse partners die je een perfecte duikvakantie kunnen bezorgen. Voor ieder is er wat wils, van superluxe tot budgetvriendelijke accommodaties.

Mooiste encounter op Bonaire

Bonaire staat niet echt bekend vanwege groot onderwaterleven, maar af te toe komen we toch spectaculaire grote dingen tegen. De eerste school dolfijnen en de eerste Manta zal ik nooit vergeten. En gelukkig komt het steeds vaker voor dat we dolfijnen en manta’s zien! Maar er is ook geweldig veel klein spul te vinden. Vooral op onze unieke UV nachtduiken vind je vaak prachtige en zeldzame visjes en beestjes.

Wat maakt Bonaire anders dan andere Caribische eilanden in de buurt?

Bonaire is een paradijs voor duikers en de beste plek ter wereld om vanaf de kant te duiken. Onze riffen worden al 50 jaar beschermd door STINAPA, de Stichting Nationale Parken. En dat is te zien! Het is een rustig eiland met voor ieder wat wils. Voor zowel de beginnende als de gevorderde duikers geschikt. De duiker kan zelf bepalen wanneer en waar hij een duik gaat maken. Bonaire staat ook bekend om de mooie natuur, rust, gezellige strandtentjes, goede restaurants en gastvrije bevolking.

Droombaan of hard werken?

Absoluut mijn droombaan. Ik heb echt van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Het is nooit echt de bedoeling geweest dat het zo uit de hand zou lopen maar dat is een positieve ontwikkeling. Met VIP Diving probeer ik de ervaring van een sterrenrestaurant in duikvorm aan te bieden en als we de verhalen van onze gasten mogen geloven dan lukt dat heel goed!

Anderen lezen ook:  The ultimate dream in Jordanië

Daarnaast maak ik me in verschillende bestuursfuncties en als lid van de Rotary Club Bonaire hard voor de natuur, de toeristensector en de lokale mensen die het moeilijk hebben. Zo probeer ik naast mijn werk ook een steentje bij te dragen aan een beter Bonaire. Duurzaamheid is een belangrijk thema en is volledig in onze bedrijfsvoering verweven.