Mijn man en ik proberen al een paar jaar zwanger te worden. Sindsdien ben ik gestopt met duiken om eventuele risico’s voor een zwangerschap te beperken. Inmiddels zijn we de medische molen ingestapt en constateerde de gynaecoloog dat ik PCOS heb. Het komt erop neer dat ik wel eicellen heb, maar door een tekort aan een bepaald hormoon rijpen ze niet. Er vindt dus geen eisprong plaats. Al ruim een jaar slik ik hiervoor Clomid – 100mg. Boven water heb ik geen last van bijwerkingen. Aangezien mijn man regelmatig een duikje maakt, begint het bij mij ook weer te kriebelen. Is het mogelijk om met gebruik van Clomid op de eerste cyclusdagen te duiken? Ofwel, kan ik duiken tot de eisprong (en daarna niet meer) om te voorkomen dat ik duik tijdens een eventuele zwangerschap.
Naam bij redactie bekend

ANTWOORD

Tot het moment van de eisprong kun je duiken zonder dat het de kans op bevruchting in gevaar brengt. Rond de eisprong dien je niet te duiken!
Door het verblijf onder water stijgt de concentratie van het hormoon prolactine. Dit be�nvloedt het tijdstip van de eisprong, waardoor de kans op zwangerschap verkleint. Dat lijkt mij in jullie geval niet de bedoeling.

Anderen lezen ook:  Kramp in kuiten en voeten