DAN Europe lanceert een nieuwe, veelzijdige campagne om lokaal duiken te bevorderen, een steuntje in de rug te geven en te ondersteunen als reactie op de pandemie die de mogelijkheid voor duikers om internationaal te reizen enorm beperkt heeft.

“PADI heeft daartoe het voortouw genomen en het doet ons plezier daarin met ze mee te gaan samen met onze bedrijfspartners en agentschappen om duikers aan te moedigen lokale duikgelegenheden te exploreren”, legde DAN Europe marketing director Cristian Pellegrini uit.

“Gezien de situatie betreffende de publieke gezondheid waarin we ons bevinden is lokaal duiken een van de dingen die ons hopelijk zal helpen het herstel van onze bedrijfstak te bevorderen”.

#divelocal #divesafe

Voorzien van de hashtags #divelocal #divesafe zal de campagne – die van start ging met een nieuw hoofdartikel in Alert Diver – #Divelocal: Hoe duiken weer groovy wordt – lokale duikcentra en hun klanten te helpen hun lokale duikstekken te herontdekken en daar alles uit te halen wat erin zit.

Geplande onderdelen zijn onder andere aanvullende materialen voor duikcentra; artikelen over lokaal duiken Alert Diver en de DAN Europe blog, gesprekken en sociale media boodschappen, hulpmiddelen om lokale duikers te helpen om contact te maken met anderen en natuurlijke doorlopende veiligheidsaanbevelingen. DAN Europe legt zich toe op helpen met de groei van lokaal duiken.

Lokaal duiken

DAN Europe werkt ook aan nieuwe verzekeringsproducten, met de bedoeling om te voldoen aan de groeiende behoeftes van de duikgemeenschap – en nu vooral met de nadruk op lokaal duiken en een afspiegeling van de steeds weer veranderende marktsituatie. De verzekering zal een aanvulling zijn op de dekking door de nationale gezondheidszorg van duikers, die meestal geen gespecialiseerde kennis en assistentie bieden voor duikverwondingen of hyperbare behandelingen niet volledig dekken.

Anderen lezen ook:  Zeeschildpad moet eieren achterlaten op landingsbaan

Details betreffende het nieuwe plan zullen spoedig bekengemaakt worden. Het nieuwe verzekeringsproduct wordt een aanvulling of DAN Europe’s basis 25€ lidmaatschapspakket, wat 24/7 toegang tot de DAN alarmcentrale en duikmedisch advies biedt, toegang geeft tot MyDAN, en de App (Google Play, iOs).

Lokale duikprojecten

Daarnaast is het DAN Europe team van plan lokale duikprojecten te ondersteunen en eraan mee te doen, als vervolg op een recent, succesvol burgerwetenschap project in het Pescara Springs Natural Reserve, gelegen op iets meer dan een half uur rijden van een van DAN Europe’s kantoren in centraal Italië. Daar heeft het team meegedaan met marine biologen om een studie te maken van de autochtone zoetwater rivierkreeften die in de Springs voorkomen.

“Dat is het mooie van lokaal duiken”, zegt Laura Marroni, DAN Europe Vice President, die deel uitmaakte van het team van vrijwillige onderzoeksduikers. “Je kunt onverwachte schatten en wonderen in je eigen achtertuin vinden”!

#divelocal #divesafe