Welkom bij Poseidon! Ons bedrijf is opgericht in 1969 en werd toen een van de eerste duikcentra aan de Costa Brava. We hebben meer dan 50 jaar ervaring in de duikwereld, wat betekent dat we alle duiklocaties in de omgeving op ons duimpje kennen en dat we onze klanten altijd een goede en persoonlijke service bieden. Wij zijn een familiebedrijf, toegewijd aan de missie om te doen wat we het leukst vinden, en we geloven dat dit altijd de sleutel is geweest tot onze kwaliteit en succes.

Wat voor soort faciliteiten hebben jullie? 

We hebben een comfortabele duikboot voor 22 duikers, kleedkamers met douches tot 50 duikers. Een receptie met zeer vriendelijk en behulpzaam personeel dat je helpt met eventuele twijfels over duiken en het duikcentrum. En we hebben een complete huuruitrusting, inclusief onderwaterscooter. We bieden ook snorkeltrips aan en verhuren stand-up paddleboards.

Hoe zit het met accommodatie? 

De accommodaties die wij aanbieden zijn stuk voor stuk hotels van hoge kwaliteit die bekend staan om hun comfort en service, zonder de uitstekende locatie en omgeving te vergeten. Sommige aan de kust, de meeste hotels hebben een lange familietraditie met een epische geschiedenis in elke steen van hun muren. Alle hotels aan de Costa Brava worden geprezen voor het ontvangen van de beste beoordelingen.
Ook werken we samen met overheidsinstanties en bieden we appartementen aan dicht bij het duikcentrum, voor maximaal 6 personen. De supermarkt is op slechts enkele minuten loopafstand.

Het duikcentrum

Hebben jullie een huisrif? 

Port Pelegri is onze baai, op het oosten gericht. De baai is beschermd tegen zowel de sterke noorden- als zuidenwinden. Het is de perfecte plek voor onze cursussen of een ontspannen duik. Vanaf het strand bereik je een maximale diepte van 14 meter. Meestal kun je schorpioenvissen, octopussen, naaktslakken, murenen en af ​​en toe roggen zien. 

Port Pelegri

Wat voor soort duiken bieden jullie aan?  

Boot- en kantduiken. De meeste bootduiken zijn bij de riffen, met muren vol gorgonen en zacht koraal. Wat er allemaal te zien is? Barracuda’s, zeepaling en murenen, octopus, schorpioenvis, veel naaktslakken, kreeft, tandbaarzen en steeds vaker de Mola Mola. 

Anderen lezen ook:  Duiken in de onderwereld van de Maya’s

Wat is het populairste duikgebied? 

De Ullastres, zijn drie pinnacles, op vijf minuten varen van ons duikcentrum. Ze starten op zeven meter diepte tot 55 meter diepte. Er is heel veel kleur en veel onderwaterleven.  

Wat maakt jullie uniek in vergelijking met andere resorts? 

Wij zijn een familiebedrijf, toegewijd aan de missie om te doen wat we het leukst vinden, en we geloven dat dit altijd de sleutel is geweest tot onze kwaliteit en succes. De meeste mensen gaan graag met ons mee, omdat we een klein en vertrouwd duikcentrum zijn dat direct aan het strand ligt. Het is heel gemakkelijk om met gezinnen te komen, en ook niet-duikers. Onze instructeurs spreken vloeiend Engels, en ook  andere talen zoals Frans en Duits. Calella de Palafrugell is een klein paradijs, de meeste mensen komen altijd weer terug!  

 

 www.poseidoncalella.com