In 2015 leidde de Russische vliegtuigcrash boven de Sinaï tot de sluiting van het duikcentrum van AbdelSalam waarvoor hij werkte. In Sharm el-Sheikh begon hij opnieuw met Circle Divers.

 

Sharm was je nieuwe start?

Dat klopt! Je kan daar prachtig duiken en mijn bestaande gasten vroegen of ik daar niet iets kon beginnen. Ik laadde mijn kleine witte VW Beetle vol met tanks en vertrok naar Ras Mohamed National Park. In 2016 openden we Circle Divers Sharm en slechts drie jaar later in 2019 Circle Divers Dahab.

Abdelsalam begon opnieuw met Circle Divers

Waarom deze naam?

De naam is afgeleid van hoe cirkels altijd aanwezig zijn in ons leven. Het bloed dat door ons stroomt is constant in omloop, de bellen die we uitblazen zijn in wezen cirkels, de maan, de zon en de aarde creëren de circulatie van het aardse water. Een cirkel staat voor veiligheid en zekerheid… en niets is belangrijker als je gaat duiken!

Jullie bieden recreatief tot techduiken aan?

Circle Divers Sharm El Sheikh is zowel een recreatief als een technisch duikcentrum en biedt PADI-, SSI- en SDI-trainingen. Onze technische afdeling behandelt cursussen en duiken, waaronder CCR, Open Circuit, Cave, Sidemount en nog veel meer.

dolfijnen spotten we ook regelmatig vanaf de boot

Afhankelijk van het niveau van de duiker hebben we een hele reeks trips naar Ras Mohammed, Tiran, SS Thistlegorm en zelfs overnachten in het nationale park. Nitrox is gratis.  Als dat nog niet genoeg is, laten we onze Dahab-vestiging voor de meer relaxte duiker niet vergeten.

Anderen lezen ook:  Marco Reijnen Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie 2023 

Hoe zit het met het huisrif ?

Circle Divers Dahab heeft op een paar meter lopen een eigen huisrif.  Het begint bij een zanderige ingang waardoor het heel gemakkelijk is om het water in te gaan. Het is een mooi ondiep rif en een perfecte locatie voor beginnerscursussen, check-dive en onderwaterfotografie. Je vindt er zeegras, veel mooie koraalblokken met zachte koralen en harde koralen, schorpioenvissen, murenen, steenvissen, roggen en triggerfish.

De koralen bij Ras Mohamed National Park behoren tot de mooiste ter wereld

En de accommodatie?

Circle Divers Dahab ligt vlak bij het 4-sterrenhotel Jaz Dahabeya, dat uitkijkt over de kalme wateren van de lagune en de kleurrijke bergen van de Sinaï. Heb je iets meer te besteden, dan zijn er ook meerdere luxe 5* hotels te vinden. Liever de Dahab backpackers vibe? In de buurt kan je kiezen uit verschillende kampen. Waar je ook verblijft, we bieden gratis transfers van overal in Dahab.

Wat voor type duiken bieden jullie aan?

Circle Divers Sharm El Sheikh heeft zowel boot- als kantduiken beschikbaar. De boottochten bestaan ​​uit twee duiken per dag met een optionele derde duik, eten en drinken worden geserveerd op de boot met een warm lunchbuffet. Boottrips zijn onder andere Ras Mohamed en Tiran op wisselende dagen. Als het weer het toelaat is er de mogelijkheid om naar de wrakken van Dunraven, Kormoran of Million Hope te gaan. Het onderwatermuseum van SS Thistlegorm is ook op aanvraag beschikbaar.

Circle Divers Dahab is voornamelijk kantduiken met de beroemde Blue Hole- en Canyon-duiken die beschikbaar zijn. Maar laten we de vele fantastische locaties in het Dahab-gebied niet vergeten; frog fish en zeepaardjes zijn te vinden in Dahab voor degenen die van hun macrofotografie houden.

Blauwgespikkelde pijlstaartrog op het huisrif

Wat maakt jullie uniek?

Circle Divers is trots op haar hoge normen en veiligheid over de hele linie, van lesgeven en begeleiden van beginners tot technische duikers. Op donderdagavond nodigen we al onze gasten uit voor een gratis BBQ in het duikcentrum in Sharm El Sheikh. Maar ook de decobiertjes schenken we graag na een mooie duikdag. Als je bij ons hebt gedoken, behoor je altijd tot de Circle-familie.

Anderen lezen ook:  Test jouw nieuwe droogpak bij Demo Center Scuba-Academie