Wanneer een plaats meer toerisme wil, moet hij met aanlokkelijke trekpleisters komen. Deze Turkse stad ging daar erg creatief mee om. Toeristen zorgen voor geld in het laatje. Maar Turkije heeft het momenteel zwaar; meerdere dodelijke aanslagen zorgden voor een rappe daling in het toerisme. Ook het resort Kusadasi, gelegen in de stad Aydin, heeft het moeilijk. Hopelijk komt daar nu verandering in. De gemeente kocht namelijk een oude Airbus A300 en liet deze vervolgens naar de bodem van de Egeïsche zee zinken.

Kunstmatig rif
De theorie achter deze stunt is dat wrakken – of het nou een schip of een vliegtuig is – zich uitstekend lenen voor duikexcursies. Na verloop van tijd zullen verschillende vormen van zeeleven zich gaan nestelen in of op het vliegtuig en, voilà, een kunstmatig rif is geboren. En dat is erg gaaf om te bezoeken tijdens een duiktripje.
Het vliegtuig is 54 meter lang en heeft een spanwijdte van 44 meter. Er zijn al vaker oude vliegmachines tot zinken gebracht om op de zeebodem aan hun tweede leven te beginnen, maar die waren zelden zo groot als deze Airbus. En nu maar hopen dat het wat uithaalt.

Bron: kijkmagazine.nl 

Anderen lezen ook:  Shipwreck Dori Ponta Delgada