“Aanval haaien is schuld vrouwen.” Dit kopten meerdere media afgelopen weekend. Californië wordt de laatste tijd geteisterd door een reeks haaienaanvallen. Vrouwen zijn volgens de bekende Hawaïaanse surfer Laird Hamilton de oorzaak. “Grote larie en apekool!” aldus Katrien Vandenvelde van Sea First Foundation en bekend als onze haaienexpert.

Showbizzplatform TMZ vroeg Hamilton of hij misschien wist waarom er zoveel aanvallen van haaien plaatsvinden langs de Californische kustlijn. Het antwoord is: ”De meest voorkomende reden dat een haai aanvalt is wanneer een vrouw ongesteld is. Daar denken we niet eens aan, maar dan komt er dikwijls wat bloed vrij in het water. Wie ze dan juist aanvallen, daar denken ze niet aan. ” Dus u bent gewaarschuwd als u straks een frisse duik neemt op vakantie. Dit was te lezen op blikopnieuws.nl 

De verontwaardigde reactie van Katrien: “Haaien worden helemaal niet aangetrokken door menselijk bloed, alleen vissenbloed! Vorig jaar werd dat nog bewezen in het Belgische tv-programma ‘Het lichaam van Coppens’, waar duikers eerst mensenbloed verspreidden tussen rifhaaien en later vissenbloed. Het resultaat kon niet duidelijker zijn!” 

Anderen lezen ook:  Vele gezichten van de Zevenhuizerplas