Mensen die wel eens op een cruise zijn geweest, hebben zich misschien afgevraagd waarom ze in een zwembad vol chloor op het dek zwemmen, terwijl ze letterlijk een oceaan aan water voor zich hebben liggen. Een man die een GoPro vanaf een cruiseschip liet vallen, heeft laten zien waarom. Hij heeft namelijk behoorlijk angstaanjagende dieren gefilmd die rondom een schip zwemmen.

De Griekse fotograaf Odysseas Froilan heeft op YouTube een video gedeeld van zijn diepzeeavonturen met een GoPro. Hiermee heeft hij een kijkje genomen in het zeeleven onder en naast een cruiseschip. Hoewel de beelden al een aantal jaar oud zijn, zijn ze de laatste maanden weer flink bekeken op de videosite. Het cruiseschip ligt voor anker, maar de exacte locatie blijft onduidelijk. De YouTuber heeft nooit onthuld waar hij zijn GoPro in het water heeft laten zakken.

In de video kunnen kijkers zien hoe de GoPro met een plons in de zee belandt. Direct zwemt er een school vissen naar het vreemde voorwerp toe, hopend op voedsel. Teleurgesteld druipen de vissen af. Even later deelt de YouTuber ook nachtbeelden van de GoPro-dropping in het water. Deze beelden maken de kijkers nogal ongemakkelijk. Plotseling verschijnt uit het niets een haai in beeld. Even later komt een andere haai uit de schaduw om in het licht te zwemmen.

“Ik ging van ‘misschien is de oceaan toch niet zo eng’ toen ik de visjes zag, naar pure angst toen ik de nachtelijke beelden zag,” zegt een kijker. Een ander merkt op: “Dit was veel interessanter dan ik had verwacht. Er is iets heel angstaanjagends aan het zien van een haai die zo uit de duisternis tevoorschijn komt.”

Anderen lezen ook:  Duizenden zeeleeuwtjes gestorven in Californië

Bron:  Metro/Foto: Shutterstock