Japan heeft opnieuw honderden walvissen geslacht in het Zuidpoolgebied. Reden van de slachtpartij is het zogezegde wetenschappelijke “walvissenprogramma” van het land. Vanuit dat programma organiseert Japan jaarlijks een jacht in de zomermaanden. Het gaat in totaal om 333 dwergvinvissen.

Van de 333 geslachte dwergvinvissen waren er 122 zwanger en 114 nog jongeren. De jacht op walvissen voor commerciële doeleinden is verboden in Japan, maar het land haalt elk jaar dezelfde reden naar boven om toch te kunnen jagen. Volgens Japan is de jacht essentieel voor wetenschappelijk onderzoek. Maar volgens verschillende natuurorganisaties is die reden slechts een dekmantel en wordt het vlees van de walvissen wel degelijk verkocht.

“Het is triest en schokkend dat 122 zwangere walvissen zijn gedood”, zegt Alexia Wellbelove van Humane Society International. “Het toont ook aan hoe gruwelijk en onnodig de walvisjacht is. Vooral omdat de wetenschap ook genoeg informatie kan halen voor onderzoek op niet-dodelijke manieren.”

Bron: hln.be

Bekijk ook: Repertoire van ‘jazzy’ Groenlandse walvissen verandert voortdurend

Anderen lezen ook:  Duiken in de bron van rivier Gacka in Kroatië