Voor het eerst gefilmd: de wereld vanaf de rug van een dwergvinvis! 3 van deze bijzondere walvissen zwemmen tijdelijk met een zuignapcamera op hun rug. Daarom hebben we nu exclusieve beelden van hun leven onder water rond Antarctica.

Krill-etende PacMan

Een van de walvissen zwom zó snel dat de camera verschoof. Maar hij bleef wel zitten, en dat zorgde voor beelden die nog nooit iemand had gezien: namelijk hoe een dwergvinvis zijn krill eet. Dat was een feest voor de onderzoekers, die het verwoordden als “een PacMan die ongeveer elke 10 seconden een nieuwe hap nam.”

Kijk mee met een zwemmende dwergvinvis!

Kijk mee met een zwemmende dwergvinvis! Voor het eerst gefilmd: de wereld vanaf de rug van een dwergvinvis! 3 van deze bijzondere walvissen zwemmen tijdelijk met een zuignapcamera op hun rug. Daarom hebben we nu exclusieve beelden van hun leven onder water rond Antarctica. Op 17 februari is het World Whale Day (wereldwalvisdag), een mooi moment om deze prachtige dieren in het zonnetje te zetten. Wereld Natuur Fonds (WNF)

Geplaatst door Duiken op zaterdag 17 februari 2018

World Whale Day

Op 17 februari is het World Whale Day (wereldwalvisdag), een mooi moment om deze prachtige dieren in het zonnetje te zetten.

Anderen lezen ook:  Mijn duikavontuur op La Palma