Het is de zoveelste keer dat ik op verversen druk. Nog steeds geen mail. Waar blijft de uitslag van de PCR-test..?! Ik-wil-op-duikvakantie-naar-Zuid-Afrika! Door corona is het nu al drie keer (sinds 2020!) uitgesteld… “Binnen 24 uur krijgt u de uitslag,” zei het meisje gister nog, die in mijn neus stond te roeren. Het is nu 23 uur en 50 minuten geleden…

Wanneer ik gebeld word door een onbekend nummer, bonkt mijn hart in mijn keel. Bellen ze je persoonlijk op als je positief bent? Gelukkig blijkt het een klant te zijn die met een ander nummer belde… Tijdens het gesprek blijf ik op refresh drukken.

Ein-de-lijk is daar de mail. Maar ze houden me nog even in spanning. Eerst moeten ze je identiteit checken of je het wel echt bent. Dus hup, ik klik op de link en ik krijg een code. Mail 2 volgt. Met een PDF. Haastig klik ik op het document. Waar staat het… Waar staat het… NEGATIEF! Ik mag!!!

Weinig administratie

Voor Zuid-Afrika hoef je niet meer in quarantaine; noch bij aankomst, noch als je terugkomt. Ook hoef je ter plekke geen PCR-test te doen na zoveel dagen én blijft de administratieve rompslomp, zoals ik die meegemaakt heb voor Bonaire en Curaçao, achterwege.

Het enige dat je hoeft te doen, is de app van Covid Alert SA app te downloaden. Deze geeft een melding als je in de buurt bent geweest van iemand die positief is getest op covid. Dat is het enige.

Emirates: wat een luxe

We vliegen met Emirates vanaf Schiphol via Dubai en dan door naar Durban. Had het sneller gekund? Ja. Luxer? Denk het niet. Wat een FANTASTISCH vliegtuig. En nee, dit is geen sluikreclame.

Anderen lezen ook:  Bizarre duik bij torpedo-testlocatie Tollensesee

De tickets hebben we zelf betaald. De stoelen in de economy klasse zijn ruim, zelfs Daan met zijn 1.85 kan zijn benen strekken. Het vliegtuig is alles behalve vol en we hebben gewoon een rij voor onszelf. Ondanks dat ik fantastisch op mijn zij kan liggen op mijn zelf gecreëerde ‘prinsessenbed’ (nadat ik zowat alle kussentjes had verzameld van lege stoelen) blijft slapen in het vliegtuig wel een dingetje voor mij. Maar, ik pak toch zo even een paar uurtjes rust.

Op naar Durban

Op moment van schrijven zitten we aan de latte op Dubai International Airport. We hoeven maar 2,5 uur te wachten op het vliegveld. Helemaal perfect. Ook straks pakken we weer Emirates, het is dan nog 8 uur vliegen. Rond 17.00 uur lokale tijd zullen we landen. Tijgerhaaien, here we come!!!

Zelf naar Zuid-Afrika en duiken met tijgerhaaien?

Ga dan mee met onze lezersreis in oktober! Voor slechts € 1.569 boek je een complete duikvakantie bij Diving World met alles d’r op en d’r aan. Check de reis hier.

Ook interessant voor jou:

Bucketlist: Sardine Run Zuid-Afrika

Tijgerhaaien in de Rode Zee