Duikvaker gaat door 2 op 3 april 2022! Meer dan 100 standhouders uit heel de wereld zijn van de partij op Duikvaker 2022. Wij maken alvast een rondje langs onze favoriete standhouders. Vandaag stellen we Safety Factory aan je voor.

Wat is Safety Factory precies?

Safety Factory houdt zich door heel Nederland bezig met verschillende veiligheidscursussen waaronder EHBO, BHV, VCA en andere veiligheidscursussen die benodigd zijn om het dagelijkse bedrijfsleven voort te zetten. Elk bedrijf is volgens de wet verplicht om een BHV’er (bedrijfshulpverlener) in dienst te hebben. Per jaar certificeert Safety Factory zo’n 27.000 cursisten en leiden we voor diverse cursussen instructeurs op.

Wat maakt het voor duikers interessant?

Duiken en veiligheid gaan hand in hand. Waarom is het interessant voor duikers vraag je je dan af? De markt van BHV’ers zal altijd blijven bestaan en is verplicht voor bedrijven vanuit de wet. Omdat veel duikers al een EFR, EFRI of DAN instructeur-brevet hebben, zijn ze al een eind op weg qua kennis..

Hoe ziet een opleiding eruit?

De opleiding bestaat uit verschillende modules en examens die je moet doorlopen om uiteindelijk BHV-instructeur te worden. Tijdens de 5-daagse cursus word je volledig opgeleid. Safety Factory biedt ook de mogelijkheid om na het behalen van het instructeursbrevet stage te lopen.

Het geleerde kan in de praktijk worden gebracht onder de vleugels van een Senior Instructeur. Daarna kan je er nog voor kiezen om je aan te sluiten bij bepaalde certificeringsinstanties, het kan zijn dat hier een audit voor wordt afgenomen. Maar eerst even lekker ervaring op doen is ons advies.

Anderen lezen ook:  Mijn eerste Noordzeewrakduik, hoe pak je dat aan?

Ook kan je ervoor kiezen om alleen als EHBO-instructeur opgeleid te worden en het brandgedeelte achterwege laten.

Aan welke eisen moet je voldoen?

De cursussen van Safety Factory zijn zo ingericht dat bijna iedereen BHV-instructeur kan worden. Als instroomeis moet je minimaal in het bezit zijn van een BHV-certificaat, deze is eventueel vooraf te behalen tijdens een van onze open inschrijvingen.

De opleiding zelf is zo opgezet dat de kerncompetenties waarover je moet beschikken ruim aan bod komen.

Waarom zou iedere duikinstructeur een BHV-instructeur moeten zijn?

Een BHV-instructeur heeft een coachende rol net als een duikinstructeur. Je ontwikkelt niet alleen de kennis en de vaardigheden, maar ook het zelfvertrouwen van de cursist. Daarnaast is het de ideale combinatie. Als duikinstructeur ben je op veel vlakken met veiligheid bezig. Daarnaast kan je het als ZZP’er ideaal combineren.

Ben je klaar na deze opleiding?

Als BHV-instructeur kan je je kennis altijd verder uitbreiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan O2- instructeur, HMLI Instructeur (Hazard Marine Life Injuries), DMFD Instructeur (Dive Medicine For Divers) of andere cursussen zoals VCA instructeur. We kunnen je onder andere opleiden tot NRR, EFR, DAN CIBOT en NIKTA Instructeur.

Safety Factory

Nieuwsgierig geworden naar een van onze cursussen?

We staan tijdens Duikvaker op de beurs!

Website: www.safetyfactory.nl

Ook interessant voor jou:

Drugssmokkelaars en schoonmaakduikers

Mis jij een van je fundamentele duikvaardigheden?