De Provincie Zeeland voert conserveringswerkzaamheden uit aan de pijlers 1, 2 en 3 van de Zeelandbrug. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd met behulp van werkvaartuigen. In verband hiermee is een tijdelijk verbod op het uitoefenen van de onderwatersport ingesteld bij duiklocatie Pijlers Zeelandbrug. 

De werkvaartuigen liggen tijdens de werkzaamheden pal tegen de pijlers. De Oosterschelde is een getijdegebied. In verband met de aanzienlijke stroming en diepgang ter plaatse van de werkzaamheden, dient door de werkvaartuigen veelvuldig te worden gemanoeuvreerd met behulp van de schroef. Doordat tijdens deze acties eventueel aanwezige duikers niet tijdig door de schipper kunnen worden opgemerkt, kunnen hierdoor onveilige of zelfs levensbedreigende situaties ontstaan.

Het is voor de veiligheid van de onderwatersporter noodzakelijk om tijdens de periode van maandag 13 augustus tot en met zaterdag 18 augustus 2018 een verbod op het beoefenen van de onderwatersport in te stellen. Er geldt voor die periode een duikverbod. Het duikverbod geldt 24 uur per dag, dus ook in de avonduren!

Duiken in de Oosterschelde? Kies een andere locatie!

Foto’s: Freek Titselaar, Stichting de Oosterschelde

Bekijk ook: Bijzondere zeeviswaarnemingen in Zeeland

Anderen lezen ook:  Schokkend: 1400 dolfijnen gedood op Faeröer-eilanden