Kantduiken

Bonaire staat bekend als een duikparadijs. Dat vind je zelfs terug op de nummerborden van de auto’s. Het eiland dankt deze naam vooral aan de 54 makkelijk toegankelijke kantduikplekken. Ze worden aangegeven met gele stenen. Deze zijn overal langs de kant van de weg te vinden. Elke steen draagt de naam van een duikplek. Bij welke kantduikplek beginnen jullie?

Bootduiken

Naast het kantduiken kun je op Bonaire perfect boot- duiken. Niet met 100 man op een boot, maar met een select gezelschap eropuit. Rondom Klein Bonaire zijn maar liefst 26 duikplekken. Allemaal met een bijzondere naam, en een bijzonder verhaal. Diverse duikscholen op Bonaire organiseren bootduiken. In de duikshops vertellen ze je graag over de mogelijkheden.

Snorkelen

Je hoeft niet per se te duiken om van de onderwater- wereld van Bonaire te genieten. Bijvoorbeeld op de dag van vertrek wanneer er niet gedoken wordt. Met 30 meter zicht onderwater is er ook aan de oppervlakteal heel veel te zien! Bonaire telt maar liefst 17 officiële snorkelplekken. Maar snorkelen kan eigenlijk overal.

 

 

Anderen lezen ook:  Duiken aan de oostkust met East Coast Diving