De Camel Dive Club bestond in 1986 uit een bescheiden stenen gebouw van één verdieping met een met palmbomen bedekte binnenplaats wat het duikcentrum voorstelde. Enkele strohutten wat diende als ‘hotel’, een watertank en een compressor.

Wij spraken Amy Oxtoby van Camel Dive Club & Hotel over de groei en de prachtige duik ervaringen die ze al heeft mogen meemaken in Sharm el Sheikh.

Kun je iets vertellen over je geschiedenis van Camel Dive?

Het idee voor Camel Dive Club begon toen Hesham Gabr begin jaren tachtig met vrienden Naama Bay bezocht. Geïnspireerd door de levensstijl van de duikpioniers van Sinai, culmineerde het project in 1986 met de opening van de Camel Dive Club.

Camel Dive Club is de afgelopen 20 jaar enorm gegroeid. Het is nu een PADI vijfsterren Instructor Development Dive Resort en een TDI technische duikfaciliteit. De originele stenen muren van het duikcentrum zijn bewaard gebleven.

camel dive

Het 4 sterren Camel Hotel vervangt de accommodatie met strohutten, samen met twee restaurants, een café en twee bars. Camel Dive Club & Hotel bevindt zich nu in het hart van het voetgangersgebied van Na’ama Bay.

Sharm el Sheikh en Camel Dive Club zijn de afgelopen 30 jaar enorm veranderd. Maar Camel’s filosofie is nog steeds hetzelfde.

Als duikers onszelf hebben we ons altijd gericht op het bieden van wat duikers willen: faciliteiten van topkwaliteit, vriendelijke duikgidsen en fantastisch duiken.

Een alles-in-één ervaring op maat; het boetiekhotel, lekker eten en uitstekende duikdiensten gecombineerd op een van de meest ongelooflijke en diverse duiklocaties ter wereld.

camel dive

Wat voor soort duiken bieden jullie aan?

We bieden zowel duiken als snorkelen per boot voor alle duikplekken. Inclusief de Straat van Tiran, Ras Mohammed National Park en lokale locaties.

Onze bootexcursies vertrekken vanaf de steiger van Na’ama Bay, op een paar minuten loop afstand van ons duikcentrum.

Sharm El Sheikh heeft een prachtige diversiteit aan duikplekken die voor elk niveau iets te bieden hebben. Golvende koraaltuinen, dramatische wallduiken, driftduiken naar oorlogswrakken. Wrakduikexcursies naar de SS Dunraven en de SS Thistlegorm vertrekken vanaf de steiger in Sharm El Sheikh, op ongeveer vijftien minuten afstand.

Anderen lezen ook:  Hoe slim zijn octopussen? Heel slim!

camel dive

De Straat van Tiran biedt het grootste wrak van de Rode Zee, genaamd The Million Hope. Met een lengte van bijna 200 meter ligt dit scheepswrak zeer dicht bij de oppervlakte, er kan alleen worden gedoken als de omstandigheden op zee gunstig zijn.

We organiseren speciale dagtochten van Sharm naar de beroemdste locaties in Dahab; de Canyon en de Blue Hole. Dit zijn beide kantduiken met een zeer ongebruikelijke topografie.

Zowel de Canyon en de Blue Hole zijn de thuisbasis van vissen die zelden worden gezien rond Sharm, zoals de Red Sea Walkman en zeepaardjes.

We bieden ook kantduiken aan vanaf ons huisrif in Naama Bay. Dit is perfect voor cursussen, checkduiken en voor de duikers die hun tijd willen nemen met fotografie of een leuke gemakkelijke duik willen aan het begin of einde van hun reis.

camel dive

Hebben jullie een huisrif?

Ja, ons huisrif bestaat uit een licht golvende zandbodem met koraalpieken, zeegras, veel zeeleven en gemakkelijke toegang vanaf ons duikcentrum in Naama Bayons.

De perfecte activiteit voor diegenen die niet genoeg tijd hebben om te genieten van een volledige dagtrip of mensen die voor het eerst duikers in de Rode Zee.

Je kunt begeleide kantduiken maken vanaf ons huisrif in Naama Bay. Deze duikstek zal je verrassen met onverwachte bezienswaardigheden, zowel overdag als ’s nachts.

Wat  zijn de 2 populairste duikplekken die je kan bezoeken? 

De Ras Mohammed & The Straits of Tiran zijn de meest populaire en bekende duik- / snorkelplekken in Sharm El Sheikh.

Het Nationale park Ras Mohammed werd in 1983 een beschermd gebied. Het bevat spectaculaire duiklocaties, waarvan er verschillende worden beschouwd als een van de top 10 duiken wereldwijd.

Duiklocaties hier bieden een overvloed aan harde en zachte koralen en prachtig onderwaterleven. Vooral in de zomer trekt het gebied paaischolen met pelagische vissen aan. Ook zijn veel van de stranden van het park broedplaatsen voor schildpadden.

Anderen lezen ook:  Haaienexpeditie naar Saba Bank

camel dive

De Straat van Tiran biedt spectaculair duiken. De Straat strekt zich uit van Ras Ghamila op het vasteland tot Jackson Reef. Het meest bekend om 4 offshore-riffen die zijn vernoemd naar de Britse cartografen Gordon, Thomas, Woodhouse en Jackson uit de 19e eeuw.

Water dat door de Straat loopt, kan sterke stromingen veroorzaken, wat leidt tot spannende driftduiken. Een enorme verscheidenheid aan koraal- en zeeleven gedijen in het voedselrijke water.

Wat maakt jullie duikcentra zo bijzonder in vergelijking met anderen?

Camel Dive Club & Hotel is een één uit duizenden duik- en snorkelervaring dat aan niets ontbreekt. Van leren duiken in ons op maat gemaakte zwembad tot duiken vanaf onze op maat gemaakte duikboot ‘Camel Tribe’ op slechts 5 minuten lopen van ons centrum in Naama Bay.

We bieden een meertalig duikteam dat zorgvuldig is uitgekozen vanwege hun ervaring, passie, professionaliteit, veiligheidsbewuste en milieuvriendelijke benadering van alles wat met duiken en snorkelen te maken heeft. Onze gasten kunnen hun avonden ontspannen doorbrengen met een cocktail van onze bar op het terras of op het dak.

camel dive

De nieuwste sport beoefenen in onze beroemde Camel Bar, dineren in ons à la carte restaurant Pomodoro en genieten van verse Italiaanse ijs uit onze ijssalon ‘Vanilla’.

We bieden kwaliteit en waarde in alles wat we onze gasten aanbieden en het is onze missie om u een speciaal gevoel te geven.

Als echte pioniers in de Egyptische Rode Zee hebben we sinds 1986 bij Camel Dive Club duikers met een handicap in staat gesteld om vrijheid te vinden doormiddel van duiken. Onze faciliteiten in Naama Bay en onze zelfgebouwde duikboot Camel Tribe zijn speciaal ontworpen met het oog op gehandicapte duikers, en uiteraard ten behoeve van al onze gasten.

Als lid van Green Fins wordt het concept van verantwoord duiken en reizen weerspiegeld in al onze activiteiten. Om er maar een paar te noemen; door zonne-energie verwarmd zwembad, GEEN plastic voor eenmalig gebruik in onze Food & Beverage-gebouwen, herbruikbaar waterflessensysteem met flesafdekkingen gemaakt van

Upcycled wetsuits, slimme tankdoppen en zonnepaneel-aangedreven elektronica.

Anderen lezen ook:  Red Sea Diving College: oudste en beste duikcentrum van Sharm el Sheikh

Wat was je eigen meest memorabele duik?

Er zijn te veel onvergetelijke momenten geweest tijdens duiken in de Rode Zee. Ras Mohammed heeft me honderden spinnerdolfijnen gegeven die voorbij schoten op Ras Ghozlani. Walvishaaien die als eerste uit de diepe muur van Shark Reef komen, enorme zwartpunthaaien die jagen in een Barracuda-cycloon op het Yolanda-rif.

Duizenden papegaaivissen die als één groot organisme op Ras Zatar bewegen, jagende zeilvissen en Giant Trevally die de blauwe zee overnemen op Shark Observatory.

camel dive

The Straits of Tiran heeft me zover het oog reikt geschulpte hamerhaaien gegeven, schildpadden die paren op Jackson Reef, thresher Sharks en hondstonijnen met ogen zo groot als schoteltjes op Thomas Reef, Antennariidae die zich verstopten op sponzen en enorme adelaarsroggen die dansen in de koraaltuinen van Gordon.

De lokale sites hebben me gezegend met mobula’s, oceanische witpunthaai, walvishaaien die zich voeden aan een enorme aasbal en manta roggen die gewoon langskomen om hallo te zeggen terwijl je aan het snorkelen bent. Naaktslak soorten en jonge vissen die je door identificatieboeken doet bladeren, en enkele van de meest verbluffende koraalformaties die ik ooit heb gezien.

Er is niet één gedenkwaardige duik voor mij, maar vele once in a lifetime ervaringen die me zeer bevoorrecht laten voelen om hier op het juiste moment op de juiste plek te zijn geweest in Sharm El Sheikh met Camel Dive Club.

Camel Dive

Waarom zouden mensen een vakantie bij jullie moeten boeken?

Alle duikers worden bij Camel Duik Cub Hotel verzorgd; Solo duikers, groepen, invaliden, beginners of ervaren.

Onze jarenlange reputatie op het gebied van veiligheid, professionaliteit, personalisatie en kwaliteitsnorm in al onze verkooppunten is waarom mensen hun reis naar ons toe zouden moeten boeken.

Ook als u een verantwoordelijke reiziger bent en u uw ecologische vakantie voetafdruk wilt minimaliseren bent u op de goede plek bij ons duurzaam beheerde hotel en onze duikactiviteiten.

Duik met ons op de Green Fins manier!

Website Camel Dive: www.cameldive.com

Deze bestemming boek je bij Diving World