Het coronavirus zorgt ervoor dat wereldwijd vrijwel alles platligt. Abdelsalam Awad, directeur van Circle Divers, vertelt ons hoe heter nu aan toegaat in Sharm el-Sheikh, Egypte: “Het feit is dat we moeilijke tijden tegemoet gaan.”

“De situatie ziet er in Egypte, vooral hier in Sharm el-Sheikh, vooralsnog niet heel slecht uit. We zitten in quarantaine en hebben te maken met een avondklok. Alleen de banken, politiebureaus en ziekenhuizen werken nog, de rest is dicht. Tot nu toe is alles oké, er zijn genoeg voorzieningen en voedsel voor de mensen”, aldus Abdelsalam.

Egypte

Nergens anders werk in Egypte

Toen COVID-19 de kop opstak, was het moeilijk in te schatten wat men moest doen. Niemand wist immers wat er ging gebeuren. Abdelsalam en zijn zakenpartner vroegen hun werknemers daarom in eerste instantie een onbetaalde vakantie gedurende april op te nemen.

Maar de realiteit was dat ze nergens anders aan werk konden, dus besloten de partners iedereen toch in dienst te houden op basis van een laag salaris. Zo hopen ze een jaar uit te kunnen zingen, al is de hoop natuurlijk dat de crisis niet langer dan een paar maanden zal aanhouden.

Stilzitten doen ze niet

Iedereen bij Circle Divers doet ondertussen hard zijn best om alles draaiende te houden, en dat zonder duikers over de vloer. Zo staat het personeel klanten met vragen en verzoeken gewoon te woord via de mail. Van stilzitten is geen sprake.

Laurena en Nancy van Circle Divers Sharm el-Sheikh werken van huis uit totdat ze groen licht krijgen om weer te openen. Het personeel heeft het duikcentrum gedesinfecteerd en ze zijn bezig met renovaties en onderhoud aan compressoren en tanks.

Anderen lezen ook:  Review Mares Genius, een duikcomputer met trimix en nitrox

De bootbemanning is op vakantie, alleen de schippers zijn aan boord van de boten en die wisselen elkaar af. Christin van Circle Divers Dahab werkt ook thuis en helpt hier en daar Zizo, die wat onderhoud doet en ervoor zorgt dat alles in orde is en blijft.