Een gloednieuw resort direct aan het strand. Chogogo Dive & Beach Resort Bonaire is sinds 1 December 2021 geopend, toentertijd met de helft van de kamers. Sinds september zijn alle 200 kamers open en in oktober 2022 is duikschool Scuba Do Bonaire ook up and running!

Vertel eens iets over de accommodaties?

Chogogo Dive & Beach resort heeft veel keus! 3-slaapkamer bungalows voor 6 personen, 2-slaapkamer appartementen/family rooms voor 4 personen en studio’s voor 2 personen. De familyrooms en studio’s kunnen met zeezicht geboekt worden en alle accommodaties zijn voorzien van gratis wifi, smart tv, kitchenette, balkon en badkamer met regendouche.  

Jullie hebben ook prachtige faciliteiten.

Onze eyecatcher is de Lazy River die door het hele resort loopt en ook de glijbaan is een blikvanger. Er zijn twee restaurants met allebei een bar. In april 2023 opent ook fine dining Restaurant & Bar Biña haar deuren. Daarnaast biedt het resort ook fiets- en auto verhuur aan en hebben we een eigen duikcentrum en beachtennisveld. 

Wat maakt jullie zo geschikt voor duikers? 

Chogogo ligt direct aan zee met twee huisriffen, Bari en Front Porch. Daarnaast zijn we geen exclusief duikresort, waardoor we ons onderscheiden. Ook gezinsleden of partners die niet duiken kunnen hier heerlijk vakantie houden doordat we een groot strand met Lazy River hebben met meerdere horecagelegenheden.

Jullie duikcentrum is Dive Center Scuba Do Bonaire?

Klopt! We hebben onze eigen duikschool op het terrein. De duikschool is gestart omdat we op Curaçao ook al een jarenlange samenwerking hebben met een van de oudste duikscholen van Curaçao, Dive Center Scuba Do Curaçao.   

Anderen lezen ook:  Bewoners van Bonaire

 

Vertel eens iets meer over het huisrif? 

Onze huisriffen heten Bari en Front Porch en liggen pal voor het strand. Bari staat bekend  om de grote diversiteit aan soorten vis en koralen. We spotten bijvoorbeeld regelmatig de  hengelaarsvis, maar ook grote tarpons. Daarnaast ligt er een oude pier voor ons strand  met mooie koralen waar veel vis tussendoor zwemt, deze plek wordt in de volksmond ‘Het Aquarium’ genoemd. Een hele leuke plek voor snorkelaars! 

Wat voor type duiken biedt het duikcentrum aan?

Ons duikcentrum Scuba Do Bonaire heeft voor ieder wat wils. Er kunnen cursussen en specialty’s gevolgd worden en duikers kunnen met een gids op stap naar een van de vele mooie duikspots van het eiland. Ondanks dat we nog geen eigen steiger en boot hebben (wordt aan gewerkt), kunnen we dit wel regelen voor bijvoorbeeld een groep duikers die dit graag willen. We vertrekken dan via de steiger van onze buren. Naast dit alles verhuren we ook nog uitrusting en voor duikers uitgeruste pick-ups voor duikers die de prachtige riffen van het eiland zelf willen ontdekken.  

Wat maakt jullie uniek? 

Dat we een strandresort zijn met alle faciliteiten die daarbij horen waar je ook geweldig kunt duiken. Iedereen kan hier dus terecht! 

 

www.chogogo.com & www.divecenterscubado.com