Het diepste zwembad ter wereld, Deep Dive Dubai, is geen zwembad. Diepe zwembaden zijn geen nieuw idee. Er zijn er al een paar in Europa en ze bieden duikers de mogelijkheid om te trainen of te genieten van diepere duiken in een gecontroleerde en veilige omgeving.

Hoe opwindend deze plekken ook zijn, het zijn in wezen nog steeds zwembaden met chloorwater en witte vierkante tegels. De recente lancering van Deep Dive Dubai – 60 meter diep! – verandert het landschap volledig. Nooit heeft een indoor duikfaciliteit zoveel dwingende redenen gegeven om deze te bezoeken.

Deep Dive Dubai, een verzonken stad

Deep Dive Dubai heeft als thema een verzonken metropool intact met iconisch stadsmeubilair zoals lantaarnpalen, winkelwagentjes, fietsen, billboards, geldautomaten, vuilnisbakken, telefooncellen, brandtrappen en andere alledaagse voorwerpen uit een moderne metropool. Je krijgt het beeld.

Maar je duikt niet alleen tussen stedelijke artefacten. Nadat een onbekend post-apocalyptisch incident de stadsmuren heeft aangetast, kun je een volledig gemeubileerd appartement verkennen. De verschillende kamers in het appartement zijn ingericht met iconische kunstwerken aan de muren, meubels en speelgoed. Er is ook een werkplaats met auto’s, motoren, arcadespellen en nog veel meer.

 

 

Anderen lezen ook:  Video: Hollandse zeepaardjes teruggezet in zee door Ecomare