Van het Haagse naar de Spaanse Costa del Sol. Peter Palsrok, eigenaar van duikcentrum Dutch Scuba Divers in Den Haag, opent per 1 maart een duikschool in Malaga. Een interview.

Per 1 maart open je een duikschool in Spanje, wat gaaf!

Spanje en dan voornamelijk de Costa del Sol staat bekend om een aantal zaken: kwaliteit van leven, 360 dagen per jaar zon en zeer eenvoudig en goedkoop bereikbaar met onder andere Transavia, Ryanair en EasyJet. Qua duiken en snorkelen zijn er de mooiste natuurparken, wrakken, steile wanden en drifts. Bovendien hebben we het hele jaar door dolfijnen en Mola Mola’s.

Is dit altijd al een droom geweest?

Ja, wij beschouwen de regio waar wij zitten als het mooiste en meest relaxte plek van Europa. Dit komt door de vriendelijkheid van de mensen, het eten & drinken en voornamelijk de goede luchtkwaliteit.

Wat gaan jullie aanbieden?

Dagtrips voor duiken en snorkelen en duikopleidingen van SSI van beginner tot en met instructeur. Bovendien zijn wij sales representative van TUSA voor heel Spanje, we beschikken dus over een volledige Tusa diving equipment showroom en winkel.

Wat maakt jullie bijzonder?

Wij gaan als enige varen met een zogenaamde harde boot en bieden een compleet verzorgde duikdag aan, inclusief koffie, thee, water, fruit, lichte snacks en after dive bier en wijn.

Dutch Scuba Divers

En dan is er ook nog een liveaboard…

Samen met het zeiljacht de Chiringuito, een 55 foot Bavaria, organiseren we volledig verzorgde liveaboards. Op donderdag halen we je op van Malaga Airport, gaan in El Ejido (Almerimar) aan boord van het luxueuze zeilschip en de eerste avond is er diner en drank aan boord. Op vrijdagochtend hijsen we de zeilen en varen we richting La Herradura. Op zaterdag en zondag gaan we duiken. Onze boot haalt de mensen op van de zeilboot en brengt deze ook weer terug aan boord. De liveaboard is volledig verzorgd, dat wil zeggen eten, drinken en slapen in een uiterst luxe hut met een tweepersoonsbed met eigen badkamer. Per tocht kunnen er maximaal 6 mensen mee.

Anderen lezen ook:  DUIKEN NOVEMBER 2018

Duiken, duikopleidingen en snorkelen aan de Costa del Solwww.dutchscubadivers.eu