Je complete duikuitrusting gaat uiteraard mee, maar wat is nog meer handig om in te pakken? Hoofdredacteur Judith Rietveld, die al met vele liveaboards mee is geweest, geeft tips.

Tip 1: Zeeziektepillen

De liveaboard ligt ‘s avonds in een beschutte baai van een eiland in de archipel, maar als je overdag aan het varen bent of je bent bezig op de dhoni, kan je zeeziek worden. Heb je er last van, neem dan preventief zeeziektepillen mee. Mijn tip: pillen van de Apotheek de Rivierenhof in België. Ik word al zeeziek als ik een boot zie en heb onwijs veel getest, maar deze werken het beste. Ze zijn alleen in de apotheek zelf af te halen. Een potje kost € 14 voor 24 pillen. 

Zeeziektepillen

Niet vergeten: zeeziektepillen. Dit zijn de favorieten van hoofdredacteur Judith Rietveld, verkrijgbaar in Antwerpen.

Tip 2: Voor de koukleumen: een extra baselayer voor onder je wetsuit.

Nog een extra laagje is aan te bevelen wanneer je een koukleum bent. Je maakt meerdere duiken op een dag, waardoor je lichaam aan het eind van de week behoorlijk is afgekoeld. Een baselayer of ondervest is een dunne laag die je onder je wetsuit aantrekt. Deze zorgt precies voor de islolatie en extra warmte die je nodig hebt.  

Tip 3: SMB

Neem ook zeker je boeitje mee. Je duikt altijd in en groep en komt met de groep omhoog, maar mocht je een keer afdrijven, kun je altijd zelf een boeitje schieten. 

Tip 4: Audiol Oorspray

Deze spray maakt een beschermend laagje op je trommelvlies. Waterafstotend, gaat irritatie van zoutwater tegen, voorkomt jeuk en onnodig zwemmersoor op duikvakantie.  

Anderen lezen ook:  Geheim duikparadijs in Indonesië: Nunukan Island Resort

Tip 5: Get Plugged Dry Ears Druppels

Na een douche, bad of een duik in het zwembad heeft iedereen weleens last van water in zijn oor. Speciaal voor dit ongemak is er nu Get Plugged Dry Ears Druppels. De druppels heffen simpelweg de oppervlaktespanning tussen huid en water op, waardoor het probleem snel is opgelost. 

Tip 6: Handdoekklemmen

Je zwembroek even drogen tussen de duiken door… Dat doe je eenvoudig met handdoekhaken! Zorg dat ze groot genoeg zijn zodat je ‘m om de reling kan klemmen.  

Tip 7: Muts

Erg lekker voor tijdens de oppervlakteinterval of na de duik: een muts. 

Tip 8: Lange broek & trui

In de living binnen staat de airco altijd aan. Neem een lekkere dunne broek en trui mee voor de zekerheid. 

Tip 9: Als laatste: check de inreisvoorwaarden voor de Malediven!

Je dient je op deze site te registeren. Lees alle voorwaarden goed! Vul dit in ruim voor vertrek. Je dient de Traveller Declaration uiterlijk 96 uur voor de vlucht in te dienen bij aankomst van en naar de Malediven. Check alle inreisvoorwaarden op de site van de Rijksoverheid.

Foto’s Shutterstock