Dive Post Dive-equipment is opgericht in 1999 gelegen in Valkenburg ZH door Cees en Gertine Langmuur. Met hun ruime assortiment aan duik-, zwem- en snorkelspullen, hun ruime keuze uit duikopleidingen van Open Water tot technisch duiken, is het PADI 5* IDC duikcentrum the place to be.

Waarom een eigen duikcentrum?

Vanaf het moment dat Cees Langmuur op tv de documentaires van Jacques Cousteau zag, was hij gefascineerd door de onderwaterwereld en wilde hij duiken. Vanuit zijn duikpassie is hij een eigen bedrijf gestart, welke is uitgegroeid tot één van de grootste duikcentra in Europa.
In 2015 kregen we de mogelijkheid om een oude supermarkt in het centrum van Valkenburg ZH te kopen. Hiermee konden we onze wens in vervulling laten gaan om een mega-duikcentrum te realiseren. Met gratis en gemakkelijk parkeren voor de deur en veel vierkante meters winkeloppervlak. De ideale plek om de duiksport te beleven.

Jullie duikwinkel is maar liefst 1.000 vierkante meter!

Jazeker! Je vindt je een keur aan materialen voor duikers, snorkelaars en zwemmers van vrijwel alle bekende en minder bekende merken. We selecteren zorgvuldig op kwaliteit en prijsstelling en verkopen alleen materialen waar we volledig achter staan.

Naast verkoop hebben ook onderhoud en reparatie een belangrijke plek binnen het duikcentrum. Zo bieden we de mogelijkheid om vrijwel alle merken duikmaterialen te onderhouden inclusief het keuren van duikflessen.

En dat is nog niet alles.

Dive Post heeft in het ruime duikcentrum ook twee fris ingerichte theorielokalen voorzien van de modernste presentatie hulpmiddelen. De perfecte locatie voor het volgen, geven en voorbereiden van opleidingen.

Anderen lezen ook:  5 redenen waarom Kunuku Aqua Resort Curaçao geweldig is!

We beschikken over een groot vulstation voor het vullen van perslucht tot 300 bar. Direct bij de ingang staat het vulpaneel met wel 10 vulslangen. Online zijn we ook goed vertegenwoordigd. Met onze webshop Diveoutlet bieden we onze hele collectie online aan.

Ook virtueel proberen we onze service en kwaliteit op hetzelfde hoge niveau te houden. Zo zijn we als één van de weinige online duikwinkels lid van Thuiswinkel Waarborg en kunnen we snel leveren uit onze ruime voorraad.

Welke opleidingen bieden jullie aan?

We zijn vanaf het begin actief in het opleiden van nieuwe duikers en in de regio één van de grootste duikscholen. Met een team van enthousiaste duikprofessionals, kunnen zowel beginnende als meer ervaren duikers terecht voor opleidingen.

Als PADI 5* IDC duikschool bieden we alle opleidingen aan van open water t/m instructeur. Als PADI TecRec Center bieden we ook alle technische opleidingen aan. Voor groepen en bedrijven verzorgen we speciale duikclinics. Voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de duiksport kan een introductieduik de ideale kennismaking zijn.

Jullie focussen je volledig op de winkel.

Inderdaad, en de logistiek en planning van de opleidingen. We beschikken over een team van ervaren en enthousiaste duikprofessionals. Chris Azab verzorgt onze Tec en instructeursopleidingen. Zij is de enige fulltime PADI Course Director en TecRec Instructor Trainer in Nederland.

Waar maken jullie de zwembadduiken?

We maken gebruik van het onlangs nieuw gebouwde zwembad Aquamar in Katwijk voor opleidingen en teamactiviteiten. Verder maken we veel duiken in Toolenburgerplas in Hoofddorp en Zandeiland 4.

Anderen lezen ook:  Doe je mee? Fish Free February

Wat maakt jullie uniek?

Onze winkel is een walhalla voor de duikliefhebber. Bij ons staat de klant centraal. Waar het om draait, is uitvinden wat de behoefte van de klant is. En daar de best passende oplossing voor vinden. Klanten die bij ons binnenkomen hebben de moeite gedaan om naar ons toe te komen, aan ons de taak om ze op de best mogelijke manier te helpen. Uiteindelijk winnen we het op kwaliteit, service en het gemak van een ruime voorraad.

De duiksport is een hobby waardoor mensen het leuk vinden om hun duikervaringen te delen. Onze winkel is zo ingericht om de duikbeleving ten volle te ervaren. Bij binnenkomst in de grote winkel valt meteen de laagdrempelige aanpak op. Maskers en snorkels voor de beginnende duiker verwelkomen de klant. Een kop koffie of thee zorgt voor een warm welkom.

Alle facetten komen in ons duikcentrum samen. Te beginnen met de duikopleidingen, het verzorgen en aankopen van de duikuitrusting en daarna het maken van duiken als team. Cees en Gertine Langmuur zijn samen de spin in het web en de verbindende schakel tussen al deze componenten. Niet voor niets zijn ze in 2019 uitgeroepen tot winnaars van de Sterkste Schakel in de regio Rijnmond.

Jullie verkopen ook materiaal?

De belangrijkste merken kan je niet terugbrengen naar twee stuks. Vrijwel ieder merk biedt materialen die perfect passen in ons assortiment. We kijken per merk goed naar waar hun specialisatie ligt. Goede voorbeelden hiervan zijn: de duikmaskers van Tusa, duikcomputers van Suunto en het neopreen van Camaro.

Producten waar deze merken in uitblinken en welke je dan ook terugvindt in ons assortiment. Door ons uitgebreide assortiment zijn we premium dealer van veel merken. Zo zijn we Suunto Experience Center, Cressi Showroom dealer, Oceanreef Experience Center en Camaro Base Dealer.

Anderen lezen ook:  Verandering bij Duiken Magazine: 10x in print en 2x digitaal

Hebben jullie nog leuke toekomstplannen?

We zitten altijd vol nieuwe ideeën en blijven door ontwikkelen aan onze filosofie om het beste duikcentrum te zijn. We gaan onze collectie nat- en droogpakken de komende tijd verder uitbreiden samen met Camaro. Hierdoor kunnen we voor 98% van de duikers het juiste maatpak aanbieden.

Dive Post Dive-equipment Valkenburg ZH

Opleidingen: PADI t/m IDC, PADI TecRec, duikclinics

Faciliteiten: verkoop en verhuur materialen, onderhoud en reparatie, theorielokaal, webshop

Vulstation: tot 300 bar

Website: www.divepost.nl

www.diveoutlet.nl