In het drukke en gezellige Sliema aan de noordoostkust van Malta zit duikcentrum/duikschool Dive Systems. We vroegen manager Simon Sciberras om ons wat meer te vertellen over het gemoedelijke duikcentrum en alle mogelijkheden voor duikers op deze prachtige eilanden in de Middellandse Zee.

Tekst: Nique Hanskamp Foto’s: René Lipmann

Vertel eens iets over jullie duikcentrum en wat is de locatie? Waarom juist op deze locatie?

Dive Systems is één van de oudste en grootste duikcentra van Malta. Het is opgericht in 1978 als klein familiebedrijf en wordt nog steeds gerund door de tweede generatie. Wij zijn gevestigd in Sliema met een mooi huisrif en met een wrak. Je hebt er een geweldig zicht en een watertemperatuur die nooit onder de 15 graden komt.

Welke soort duiken bieden jullie? Kant en/of boot?

Malta is een klein eiland met veel duikstekken op vrij korte afstand. We hebben kantduiken maar we hebben ook een eigen boot. Tevens bieden we TEC-duiken aan en de boot is uitgerust voor rebreather duiken.

Hoe moeten we ons jullie huisrif voorstellen?

Ons huisrif is één van de beste op Malta met veel onderwaterleven en een wrak genaamd TUG2, dat aan de rand van het rif ligt op ongeveer 20 meter diepte, dus voor iedereen toegankelijk.

Dive Systems

Dive Systems heeft een eigen huisrif, op ongeveer 20 meter diepte ligt TUG2.

Welke faciliteiten hebben jullie?

We hebben alles in huis wat een duiker nodig heeft!

Organiseren jullie ook speciale duiktrips?

Ja, we organiseren duiktrips rond het hele eiland en ook naar Gozo en Comino. We gaan naar de top duikstekken en bezoeken ook de stekken die minder bekend zijn en waar de andere duikcentra niet vaak komen.

We organiseren ook duiktrips naar Gozo en de Blue Hole.

Wat voor accommodatie bieden jullie?

Wij hebben een groot aantal connecties met verschillende accommodaties en hotels. Daarom kunnen we scherpe prijzen aanbieden. Vooral als de boeking ruim van tevoren wordt gedaan.

Anderen lezen ook:  Wrakduiken in Kroatië

Wat maakt jullie uniek vergeleken met andere duikcentra?

Wat ons uniek maakt is dat we 45 jaar ervaring hebben in het duiken. We proberen een zo´n hoog mogelijke standaard te bereiken in een gezellige en gemoedelijk sfeer.

Voor alle info: divesystemsmalta.com

Dive Systems

Ook interessant voor jou:

5 Topwrakken die je niet mag missen in Malta

Alles over Malta, praktische informatie