Op zoek naar een goede duikschool? Dan zit je bij PADI 5* Dive Resort Div’Ocean goed. Hier vind je alles wat je als duiker nodig hebt. Opvallend: dit is het enige Mares Dive Center van het eiland en ze hebben daarnaast DPV’s voor onvergetelijke duiken. We spreken met eigenaar Peter Boersma.  

Vertel eens iets over Div’Ocean.

In 2007 is Div’Ocean opgericht, en in 2012 is er een overdracht geweest en is de duikschool verder doorgestart onder de zelfde naam en intenties. Devoted to diving. Het duikcentrum is gevestigd op Caribbean Court, dicht bij het vliegveld, waar verschillende appartementen zich bevinden en ter verhuur worden aangeboden. Div’Ocean is ook actief lid van CURO, de organisatie die de belangen van de duikindustrie behartigt.  

 

Bieden jullie ook accommodatie aan? 

We werken nauw samen met meerdere kleinschalige accomodaties en verschillende privé huizen verspreid over het hele eiland. Waarbij ook kleine groepen, service en persoonlijke aandacht hoog staan. De perfecte match.

Hoe zit het met de faciliteiten? 

We zijn een 5* PADI Dive Resort. Koffie staat altijd klaar, dames- en herentoilet , buitendouches, ruime gear room om de duikspullen te laten drogen, 24 uur toegang tot duiktanks, free wifi… het is er allemaal.  

 

Wat maakt jullie zo geschikt voor duikers? 

Bij Div’Ocean bieden we onder andere gegidste kantduiken en bootduiken. De boot ligt achter de duikschool in het kustmatig aangelegde lagoon. We duiken met kleine groepjes, ook verzorgen we kantduiken aan de oostkust, DPV-duiken en PADI-cursussen. 

Anderen lezen ook:  Mijn duikavontuur: schildpaddenvirus

We hebben DIN-aansluitingen op onze tanks en ook de internationale aansluitingen zijn aanwezig. Nitrox 32% is voorradig met beide aansluitingen. 

Wat maakt jullie uniek? 

Dat we het enige MARES Dive center op Bonaire zijn en ook de volledige service in huis hebben. Daarbij organiseren we ook op zeer actieve basis onderwaterscootertours met scooters van Dive-Xtras. Op dit moment beschikken we over acht DPV’s,  zowel Piranha, Blacktip als ook de CudaX hebben we in huis. Dan is er nog onze trots; dat is onze compressorruimte. We hebben dit kunnen realiseren ook in samenwerking met CST Compressor Service Techniek met dank aan de heer Schiphorst. Daarnaast hebben we de opleiding gedaan voor compressortechniek, dus onderhoud doen we in eigen huis. Ook hebben we de opleiding gevolgd van Dräger voor ademluchtkwaliteit testing. 

 Website: http://www.divoceanbonaire.com