Al meer dan zes jaar runt de Vlaamse Wouter Mol duikcentrum Let’s Go Diving op Gran Canaria. Met een geweldige locatie in Maspalomas bij het bekende Playa del Inglés, zit je hier helemaal goed voor een geweldige duikvakantie!

«Meer comfort en meer plezier met luxe duikboot Atlantis»

Een duikschool op Gran Canaria, hoe is dat zo gekomen?

Samen met Nena heb ik in het begin van 2015 Let’s Go Diving overgenomen. Nadat we de onze zaak in België verkocht hadden, besloten we om de wereld te verkennen. Samen hebben we 1,5 jaar rond Azië getrokken en natuurlijk ook overal gedoken. Daarna besloten we om in IJsland te gaan werken. Uiteindelijk brachte we daar twee jaar door.

Na dit avontuur besloten we dat het tijd was om onze eigen zaak op te starten en onze droom uit te laten komen. Onze eigen duikschool! Je vindt Let’s go diving in Maspalomas bij Playa del Inglés. Dit is het hart van het toerisme op Gran Canaria en dicht bij alle topduiklocaties. Ons duikcentrum heeft een klaslokaal, compressorruimte, kleine winkel en een ruimte om onze klanten te ontvangen.

Wat voor soort duiken bieden jullie aan?

We organiseren boot- en kantduiken. Voor de gecertificeerde duiker biedt Let’s Go Diving een gevarieerd wekelijks programma aan met verschillende duiktrips. Hierin worden de beste duiklocaties van Gran Canaria bezocht.

We selecteren een beperkt aantal duikers per gids. Hierdoor zijn de groepen steeds klein en worden ze ingedeeld volgens duikervaring. Hierdoor kan je volop van je duik genieten en de onderwaterwereld ten volle verkennen.

Anderen lezen ook:  Zwitserland, Europa’s duikgeheim

Let’s Go Diving

Jullie hebben een unieke duikboot?

We zijn het enige duikcentrum in het zuiden dat bootduiken aanbiedt. De Atlantis van Let’s Go Diving is de enige hardboat voor duikers die beschikbaar is op de Canarische Eilanden. Het is een 44 Ft. aluminium Striker die volledig ingericht is voor duikers. Er is een aparte opslag/droogruimte voor je uitrusting, een lounge en een klaslokaal, kleedkamer, badkamer en een keuken. Op de boot serveren we water, koffie en thee.

Tussen de duiken zorgen we voor een lunch. Aan boord hebben we ook nog gekoelde drankjes. En last, but not least… Atlantis heeft een groot zonneterras! Dit alles en de aanwezigheid van een ruim dek, een zwemplatform en een robuuste zwemtrap, maakt dat we met trots kunnen zeggen: Meer comfort, meer plezier!

De Atlantis is aangemeerd in de haven van Pasito Blanco in Maspalomas. Ben je op vakantie in Gran Canaria met je partner of familie? Geen probleem! Wij bieden hen de mogelijkheid  om mee aan boord te gaan. Zij kunnen snorkelen terwijl de duikers onder water liggen of lekker relaxen op de boot.

Hebben jullie een huisrif?

Pasito Blanco Reef is een prachtig ovaalvormig rif. Het start op 15 meter diepte en loopt door tot 19 meter. We noemen dit ons huisrif omdat het slechts 15 minuten varen is en recht tegenover onze haven ligt. Dit is een favoriete duikplek voor beginnende en meer ervaren duikers, omdat je een grote concentratie van leven in ondiepere en middelgrote dieptes vindt.

Vaak is hier een grote school van roncadores die je soms volledig het zicht ontnemen totdat je erdoorheen zwemt. De lokale naam voor Pasito Blanco Reef is Chucho. De vertaling hiervan is pijlstaartrog. Dit komt omdat je hem bijna zeker weten tegenkomt op dit rif. Een gedeelte rond dit rif is zand. Hierdoor hebben we een grote kans om verschillende roggen tegen te komen, maar ook engelhaaien zijn geen uitzondering.

Anderen lezen ook:  “Eén persoon kan een jaar doen met 48 rollen bamboe wc-papier” 

Let’s Go Diving

Voor wrakduiken zit je bij jullie goed.

Zeker! Ten eerste hebben we Meteor Wreck, een Russische draagvleugel veerboot die zonk in 2003. Hij is ongeveer 30 meter lang en 9 meter breed. Het wrak ligt op 17 meter en is volledig begroeid en er is uitbundig zeeleven te vinden. De passagiersstoelen zijn nog aanwezig en de motoren zijn bijzonder fotogeniek.

Goed kijken, want octopussen verstoppen zich daar graag! Piper Plane Wreck is een klein wrak op ongeveer 30 minuten varen van onze haven. Het verhaal gaat dat een man Tenerife verliet richting Gran Canaria, maar doordat hij vergat om brandstof te tanken voordat hij vertrok, het vasteland niet meer haalde. Piper Plane is één van onze diepere duiken tot ongeveer 35 meter, hierdoor ideaal voor een diepe duik. Het wrak is klein, maar huisvest zeer veel vis. Kijk zeker rond het vliegtuig in het zanderige gebied. Hier kan je engelhaaien vinden en soms zelfs vlinderroggen.

Wrecks Mogan zijn eigenlijk twee wrakken die op slechts 50 meter afstand van elkaar liggen. Het oudere wrak, Alagranza, is gedeeltelijk gebroken en ligt op zijn kant. Grouper, octopussen en roggen… Ze zijn er allemaal! Het nieuwste wrak dat daar zonk is de Cermona II. Dit schip zonk in 2002 en ligt ook op zijn kant.

Beide schepen bevinden zich op een diepte van 20 meter. Op allebei is veel leven te vinden. Dit komt onder meer door het commerciële onderzeeërbedrijf, dat de zeedieren voert. Pijlstaartroggen, adelaarsroggen, bull rays, en zwaaiende mensen in de onderzeeër maken het een unieke duikstek.

Let’s Go Diving

Foto: Janny Bosman

Faciliteiten Let’s Go Diving

✔ Luxe duikboot Atlantis

Anderen lezen ook:  Verslaafd aan de Oosterschelde

✔ Kant- en bootduiken

✔ Wrakduiken

✔ Pasito Blanco Reef op korte afstand

Meer informatie: www.lgdiving.com

Ook interessant voor jou:

Lees gratis de special DUIKEN op de Canarische Eilanden

Onderzoek naar de bedreigde en mysterieuze zee-engel