Tijdens de zoekactie naar de Antwerpse avonturier Marc Sluszny, in het Zuid-Franse Salses-le-Château, is een duiker van de organisatie Spéléo Secours Français (SSF) om het leven zijn gekomen. Zo bevestigen de reddingsdiensten.

Sluszny verdween op 28 juni tijdens een duiktocht in het Font Estramar, vaak “de Himalaya van de duikgrotten”, genoemd. Zijn lichaam werd niet gevonden. Zijn familie had al laten verstaan dat ze een zoekactie enkel zagen zitten als de veiligheid van iedereen kon worden gegarandeerd.

Eén van de duikers van Spéléo Secours Français, de organisatie die de zoekactie op vraag van het gerecht organiseerde, is tijdens de zoekactie maandag echter overleden. Het lichaam zou wel bovengehaald kunnen worden.

De duiker overleed mogelijk aan hypoxie, waardoor het weefsel in het lichaam een tekort aan zuurstof kreeg. Gisterenavond gingen er nog reddingswerkers ter plaatse om de situatie in te schatten. Er werden vier dagen uitgetrokken voor de zoekactie. Na de dood van de duiker wordt de nieuwe zoekactie nu gestaakt.

De 56-jarige Sluszny raakte op 28 juni vermist tijdens een duikpartij in de grot in Salses-le-Château, nabij Perpignan. De avonturier was met een collega op 125 meter diepte aan het duiken, toen het touw dat hen verbond, brak. De andere duiker raakte nog boven en sloeg alarm, maar Sluszny werd niet meer gevonden.

Anderen lezen ook:  DUIKEN JANUARI 2019

https://www.youtube.com/watch?v=rUVBkirYQ2c

“Dit is de meest dramatische uitkomst die je je kunt inbeelden”, zegt Filip Van Vlem, een goede vriend van Sluszny die de situatie in Zuid-Frankrijk vanuit België opvolgt. “Het was al een drama, nu lijkt de vloek compleet.”

De zoekactie werd onmiddellijk stilgelegd en de kans lijkt klein dat er nog een nieuwe actie komt.

Bron: Nieuwsblad.be