Bij Duikteam de Kaaiman  is in samenwerking met de gemeente nagedacht over een manier om de trainingen te mogen hervatten. Omdat het zwembad voor groepen nog niet helemaal open is, wordt er tijdelijk uitgeweken naar de Berendonck. Na een periode van 2 maanden stonden onze jeugdleden te trappelen van ongeduld om weer te water te gaan.

Het water is nog wel wat fris meer met een zogenaamde “Wetsuit” was het heel goed te doen aldus Finn van den Hoogen (een van de jeugdleden).  Tijdens de training worden snorkeltechnieken behandeld en er is uiteraard ook tijd voor een spel. Ouders en verzorgers mochten de jeugdleden afzetten maar niet bij de training aanwezig zijn. Uiteraard hopen we zo snel mogelijk weer in het verwarmde (!) water van Sportfondsenbad West te kunnen trainen.

Op deze manier is de opleiding van Duikteam De Kaaiman met recht coronaproof te noemen!

SCUBADOE!

Daarnaast start de jeugdafdeling van de vereniging met een nieuw kennismakingsprogramma onder de naam “SCUBADOE”. In 10 lessen leren de kids alle basis vaardigheden en binnen een paar maanden kunnen ze hun eerste snorkeldiploma op zak hebben. De jeugdafdeling van de Kaaimannen vierde vorig jaar haar 40-jarig jubileum en ze heeft zich daarbij ten doel gesteld om dit jaar met een speciaal actieprogramma te groeien tot meer dan veertig jeugdleden

Duikteam De Kaaiman

(Onder)waterratten

Bijna alle kinderen zijn dol op water. Denk bijvoorbeeld aan die vakanties waarbij de kinderen niet uit het water waren te slaan. Uitgerust met snorkel en duikbril zie je dat er zich een totaal andere (onderwater)wereld opent. Vol leven, vol kleur en vol van avontuur.

Anderen lezen ook:  10.000 euro beurs voor creatieve kunstenaars

Bij Duikteam de Kaaiman stellen ze dat minimaal 50% van de waterpret zich onderwater bevindt en daarom is het voor iedereen die van water houdt aan te bevelen om ook eens een kijkje onderwater te nemen.

De jeugdafdeling bij de Kaaiman bestaat uit een vaste groep trainers en instructeurs die zich hebben gespecialiseerd in het opleiding van kinderen. Iedere zaterdag wordt er getraind in en aansluitend gaat de groep naar het clubhuis waar iedere week tal van activiteiten worden georganiseerd. Er worden spelletjes gedaan of er wordt een film gekeken maar de jeugd maakt ook regelmatig uitstapjes en één keer per jaar gaat de hele groep op kamp. Al deze activiteiten bij elkaar zorgen er voor dat de jeugd van de Kaaiman met recht de naam Duikteam draagt.

Gevaarlijk en duur

Veel mensen denken bij de duiksport direct aan gevaar en zien hun kinderen liever niet kopje onder gaan. Zo kennen we in de duiksport wel meer vooroordelen die het soms lastig maken om jongeren (en hun ouders) te interesseren voor de sport. Als je op een goede manier leert wat te doen en vooral ook wat niet te doen onderwater dan is de duiksport niet gevaarlijker dan een gemiddelde actieve sport. Verder denkt men vaak dat de sport erg kostbaar is maar ook dat is in verhouding met andere sporten niet het geval en zijn bijna alle materialen te leen bij de club. Sterker nog; meetrainen met de jeugd van Duikteam de Kaaiman is (per week) voordeliger dan de prijs van losse entree kaartjes voor het zwembad.

Anderen lezen ook:  Podcast: Duiken met een wing, wrakduiken op de Christiaan Huygens en essential dive skills

Informatie

Voor meer informatie, aanmelden:

ikwilduiken@kaaiman.nl

Info@kaaiman.nl