Met onze #goldenrockfotostory kan je een duikvakantie voor twee winnen op St.Eustatius! Waar ga je heen en wat kan je verwachten? Wij spraken met de vertegenwoordiger van het gloednieuwe Golden Rock Resort.

Jullie bestaan nog niet zo lang..

Het Golden Rock Resort is in september van 2021 met 28 kamers, vier suites, restaurant ‘Breeze’, de main-pool, fitness,yoga en sports-court geopend. Het ligt aan de noordoostelijke kant van het Nederlands-Caribische eiland St. Eustatius en wordt door eilanders ‘Statia’ genoemd.

De ligging is prachtig!

Het Golden Rock resort is een 5-sterren resort op een grondstuk van 16 hectare. Het kijkt uit over de Atlantische Oceaan en aan de horizon naar St. Barth en St. Maarten en St. Kitts naar het zuiden. Inmiddels wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van de (inmiddels) 75 kamers, suites en lodges. Naast Breeze, is er nu ook een poolbar bij het tweede grote zwembad. Per november openen wij dan ook nog een ±5.000m2 grote lagoon, met een maximale diepte van 9 meter, grote beach bar (met een sushi-counter en BBQ concept) en groot zonne-(schaduw-)terras. Ook in de lagoon is een certificeerde duikschool voor beginnende duikenthousiastelingen. Naast de fitness en spafaciliteiten wordt er actief aan yoga gedaan, is er een midgetgolf en speeltuin, alles in een prachtige landscape-setting. Vanaf het najaar 2022 zal er ook een ‘kas’ zijn, zodat het resort haar eigen planten, groenten en kruiden kan verbouwen, die dan wanneer ze rijp zijn in het restaurant geserveerd kunnen worden. Door de eigenaar zijn al meer dan 33.000 planten geplant.

Anderen lezen ook:  Mangroves, de wouden van de oceaan

Waarom is jullie resort geschikt voor duikers?

Statia behoort kwalitatief tot de beste duikomgeving van het hele Caribisch gebied. Het Marine Park beslaat ruim 27km2 met wel 36 verschillende duiksites voor beginners en gevorderden. De duikstekken zijn enkel per boot bereikbaar.De riffen rondom St. Eustatius floreren in een beschermd marine park. Onder water ervaar je hoe een groot deel van het Caribisch gebied er jaren geleden moet hebben uitgezien. Alle 36 officiële duikplekken bevinden zich in het reservaat die een groot deel van de westelijke en zuidwestelijke wateren beslaan.  De in het oog springende vulkaan the Quill is verantwoordelijk voor de enorme hoeveelheid lavastromen en blokken onder het oppervlak. Deze oude lavalabyrinten zijn nu volledig begroeid met koraal en sponzen. Daar vind je schildpadden, haaien en alle denkbare rif bewoners. Combineer deze riffen met een groot aantal historische duikplekken en recentere gezonken wrakken, en je hebt een duikersparadijs! Het enige wat je tijdens duiken niet tegen gaat komen, zijn andere groepen duikers!

Kas ChuChubi

Jullie werken samen met duikcentrum Scubaqua?

Er zijn twee duikscholen op Statia; het resort werkt met beide scholen samen. In verband met de taal, is Scubaqua de meest voor de hand liggende (gecertificeerde) duikschool, omdat de eigenaren Nederlands zijn. Zij bezitten twee boten, bieden alle apparatuur aan, net zoals nitrox en nachtduiken. Het resort heeft speciale prijsafspraken met Scubaqua.

Wat maakt jullie uniek?

Het eiland is geen overvol toeristisch eiland. Het is een historische plek, met veel authenticiteit, prachtige natuur, en er is vooral ook veel te zien als je gaat hiken op een van de vele trails. Het Golden Rock Resort is het enige resort op eiland. Tegelijk is er altijd zee-en vulkaanzicht.

Anderen lezen ook:  Fortas VIII Kaunas in Litouwen: het fort van de dood

Hoe zit het met vliegen vanuit Nederland?

Je vliegt direct met de KLM van Schiphol naar St. Maarten, nu drie keer per week, om daarover te stappen op een klein vliegtuigje (16 passagiers) voor een 20 minuten durende vlucht. Via Parijs met Air France zijn er dagelijkse vluchten naar St. Maarten.

Je hebt altijd uitzicht op de vulkaan Quill.

 

Fun facts Statia

 • Charles Brown wrak gekocht voor 1$: het duikwrak van de Charles Brown is 100meter lang. Een cent per meter dus
 • Oppervlakte van Statia is 21 km2 en het Marine park is 27 km2
 • Golden Rock Resort is 16 hectare groot
 • Tot nu toe zijn er meer dan 33.000 bomen en planten op het GRR geplant
 • Hoogste boom van Nederland staat in de vulkaan
 • De Quill is het op één na hoogste punt van Nederland (602 mtr)
 • Grootste haven in de wereld 18e eeuw (meer dan 1200 schepen per dag) met 600pakhuizen in Lowertown
 • 1 (Oranje) stad
 • Scubaqua gevestigd in het voormalige West-Indische Compagnie-hoofdkwartier
 • Kleinste vogel van Nederland; Antillean Crested Hummingbird
 • Drie soorten zeeschildpadden(onechte karet, groene en leder) komen elk jaar weer naar de stranden van St. Eustatius om hun eieren te leggen.
 • Nadat Christopher Columbus voet aan wal zette in 1493, veranderde het eiland tenminste 22 maal in handen tussen de Engelsen, Fransen en de Nederlanders.
 • Per jaar bezochten meer dan 3.000 koopvaardijschepen St. Eustatius tussen 1775 en1800.
 • Op 16 november 1776 werd Sint Eustatius de eerste buitenlandse regering die de jonge Verenigde Staten van Amerika officieel erkende (First Salute).
 • Verkeer: aantal stoplichten = 0; er is1 rotonde
Anderen lezen ook:  Is het gevaarlijk als mijn manometerslang lekt?

Duikvakantie voor twee winnen?

Check dan onze fotowedstrijd #goldenrockfotostory