Er zijn een paar honderd Nederlandse duikplekken waar duikers onder water gaan en allerlei mooi onderwaterleven zien. Een duiker onder water is onzichtbaar voor andere watergebruikers, zoals surfers en jetski’s. Gebruik daarom een duikvlag.

Het is belangrijk dat zij weten dat er duikers onder water zijn. Duikers moeten immers weer een keer naar de oppervlakte komen. Watersporters moeten daarom afstand houden van de duikstek om duikers niet te overvaren.

Veilig

Alle landelijke duikorganisaties en ‘Varen doe je Samen!’ vinden het belangrijk dat duikers en andere watersporters veilig van het water gebruik kunnen maken. Voor duikers geldt dat zij goed laten zien waar ze duiken. Plaats daarom altijd een goed zichtbare en onbuigzame duikvlag bij je duikstek.

Heb je nog geen grote duikvlag, koop er dan één via de KNRM Reddingwinkel. De vlag is opvouwbaar en heeft een vaste vorm door uithouders, die de vlag permanent zichtbaar maken.

Duikvlag KNRM

Te koop bij de KNRM

Makkelijk mee te nemen duikvlag op formaat 87 x 68 cm zeildoek, met twee boogstokuithouders, eenvoudig te bevestigen met koordjes en klittenband.

Twee buigzame stokken fungeren als uithouders, zodat de vlag altijd volledig zichtbaar is. Maak het kruis vast met het lijntje.

Met klittenband en lijntjes kan de vlag worden bevestigd aan een hek, paal, mast etc.

Met een slotje kan de vlag door de oogjes worden vastgezet. De vlag is éénzijdig, dus alleen aan de voorzijde herkenbaar als duikvlag.
De voorzijde heeft een etiket met uitleg voor passanten.

De achterzijde heeft een etiket waarop naam, e-mailadres of telefoonnummer van de eigenaar kan worden genoteerd, zodat een vergeten duikvlag kan worden terugbezorgd.

Anderen lezen ook:  Coronavaccinatie en duiken, hoe zit het?

De opgerolde vlag wordt in een koker geleverd. Bewaar de vlag in de koker om verlies van de buigstokken te voorkomen.

Prijs: € 85,00.