Dennis, Karolien en Harold runnen als gezin het Euro-Divers Lanzarote. Zowel voor de duiker onder ons als de niet-duikende familieleden en vrienden, is Lanzarote een prachtige bestemming. Met het strand, terrasjes en de slogan: “Diving with Friends”, kan dat niet anders dan een topvakantie worden!

Vertel eens over jullieduikcentrum, wat maakt jullie uniek?

Euro-Divers Lanzarote is een echte familie duikcentrum, bestaand uit zoon Dennis, moeder Karolien en vader Harold. Daarbuiten werkt onze Spaanse Duik instructrice Alba inmiddels alweer bijna twee jaar bij ons, die we inmiddels ook al tot onze familie kunnen rekenen.

Wij hebben in het verleden zelf ook heel veel duikreizen gemaakt en verschillende gebieden en duikcentra bezocht. Tijdens deze reizen wisten we al dat we ooit als familie een duikcentrum wilden opstarten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wij hebben gekozen voor een persoonlijke aanpak, kwaliteit, maar ook gezelligheid vinden wij erg belangrijk. Duikers moeten zich thuis voelen op ons duikcentrum. We zijn inmiddels bijna drie jaar bezig met ons duikcentrum en onze slogan “Diving with Friends” wordt ook door de mensen die ons bezochten bevestigd.

Vooral de recensies die we terug kunnen lezen op Tripadvisor, Google en Facebook zijn voor ons een duidelijke bevestiging dat we op de goed weg zijn en dat onze slogan ook echt van toepassing is.

Wat zijn de twee populairste duikstekken bij jullie in de buurt?

Ons huisrif Playa Grande is erg populair, het is op loopafstand van ons duikcentrum en is zowel geschikt voor de beginnende duikers als de ervaren duikers onder ons. Het strand loopt zeer geleidelijk af en op de ondiepe gedeeltes komen we al direct leven tegen.

Anderen lezen ook:  Newfoundland: Wildlife & More

Als we tussen de 4 en 9 meter diepte komen dan hebben we daar een paar mooie rotsformaties waar we octopus, zeepaardjes, zeenaaktslakken, roggen diverse vissoorten maar ook de beroemde Angelshark tegen kunnen komen. Kortom, je hoeft niet echt diep te gaan om al heel veel moois te zien.

Euro-DiversLanzarote

Gaan we dan toch dieper dan komen we op circa 20 meter een spectaculaire drop-off tegen die doorloopt naar meer dan 50 meter. Lanzarote is een vulkanisch eiland en hier zie je de schitterende grove structuren van de wanden.

Maar je kan er ook mooie onderwatertogen en -grotjes vinden. Op het diepe gedeelte kan je, naast het onderwaterleven wat je in het ondiepe gedeelte tegen kan komen, ook grotere onderwatersoorten zien, zoals scholen barracuda’s, grote zeebaarzen, tonijn, roggen in diverse soorten en soms zelfs een manta.

Jullie mogen weer gasten ontvangen, hoe is dat?

Het is heerlijk om datgene weer te mogen doen wat wij leuk vinden, want natuurlijk is het voor ons belangrijk om een boterham te verdienen, maar daarbuiten zijn we echte liefhebbers en is het iedere keer weer een feestje om met mensen het water in te gaan.

Wij vinden het heerlijk onze duikvrienden het mooie onderwaterleven te laten zien, maar ook om Try-Dives, snorkeltrips en duikopleidingen te geven, want het is altijd weer een uitdaging om mensen op te leiden en ze met een grote lach het water uit te zien komen na wederom een mooie duik.

Reizen was een aantal maanden niet mogelijk door corona. Wat hebben jullie in die tussentijd gedaan?

Buiten dat we niet mochten reizen, was het zelfs niet geoorloofd om de woning te verlaten en mochten wij dat alleen doen als we de dichtstbijzijnde supermarkt of een dokter moesten bezoeken.

Anderen lezen ook:  Duiketiquette aan boord van een boot

Na een aantal weken gingen de bouwmarkten weer open en kon je de benodigde bouwmaterialen laten bezorgen, dus zijn we met zijn allen maar aan het klussen gegaan in en rondom het huis. Dus daar hebben we voorlopig geen omkijken meer naar.

Weer een paar weken later mochten we een aantal uren per dag uit huis, dus konden we naar het duikcentrum de nodige aanpassingen doorvoeren in verband met de Corona. Zo hebben alle duikmaterialen een extra schoonmaak- en servicebeurtje gekregen.

Euro-DiversLanzarote

Euro-DiversLanzarote

Hoe gaan jullie om met corona? Wat voor voorwaarden worden er aan de duikers gesteld?

In Spanje is door de overheid in overleg met een aantal duikorganisaties een protocol gemaakt die in grote lijnen overeenkomt met het DAN protocol over corona.

Papierwerk proberen we zoveel mogelijk van tevoren digitaal te regelen, alle theoriecursussen deden we toch al via PADI E-Learning, dus klassikaal lesgeven deden we sowieso al niet.

Verder is natuurlijk de 1,5 meter regel van toepassing en gebruiken we mondmaskers; op het duikcentrum, bij een transport met onze bus of op de boot – daar waar afstand houden dan bijna niet mogelijk is. We verzoeken duikers hun duikmasker, snorkel en automaat op hun appartement/hotelkamer schoon te maken, zodat ze niet in aanraking kunnen komen met iemand anders zijn materialen.

Al onze materialen worden gedesinfecteerd volgens de voorschriften, maar voorkomen is beter dan blussen. Verder is het een kwestie van logisch verstand blijven gebruiken, maar daar hebben we tot heden nog totaal geen problemen mee ondervonden en al onze gasten gingen daar goed mee om.

Anderen lezen ook:  Bahrein laat Boeing 747 afzinken om onderwaterpark te realiseren

Euro-DiversLanzarote

Euro-DiversLanzarote

Hoe reageren de klanten die tot nu toe zijn geweest?

Tot heden hebben we alleen nog maar positieve reactie van klanten gehad, duiken op Lanzarote blijft natuurlijk gewoon mooi en spectaculair en daar is verder natuurlijk ook niet veel in veranderd.

Buiten het duiken is Lanzarote gewoon een heel leuk vakantie-eiland voor heel het gezin, dus ook voor de niet duikende familieleden of vrienden.

Natuurlijk moeten we ons door de corona aan een aantal regeltjes houden, maar daar hebben we wereldwijd last van en niet alleen op Lanzarote. Daarbuiten is het qua toerisme natuurlijk een heel stuk rustiger, wat het allemaal toch een stuk relaxter maakt, daardoor is afstand houden op bijvoorbeeld strand of op een terrasje geen enkel probleem.

Euro-DiversLanzarote

Hebben jullie nog een leuke aanbieding voor toekomstige gasten?

Ik zou zeggen, kijk is naar onze prijslijst en je zal zien dat we al hele scherpe prijzen hanteren, zeker omdat we bijna altijd met kleinere groepen duiken.

Voor duik/clubs /verenigingen maken we uiteraard altijd aparte prijzen, want ondanks dat we vaak met kleinere groepen duiken hebben we inmiddels ook al ervaring met grotere duikgroepen uit diverse landen.

Deze bestemming boek je bij Diving World