Joost van Uffelen geeft op donderdagavond 19 januari 2023 in Museum Veere een presentatie over de veranderde relatie tussen mens en walvis in zowel de Noordzee als in het buitenland. In het museum is een tentoonstelling te zien over de walvisvaart vanaf de 16e eeuw, uit een collectie van een van de laatsten walvisvaarders die Zeeland en Nederland hebben gekend: Balaena, Vis, Vis, Wallevis. 

Joost van Uffelen is geen onbekende op duiken.nl. Hij reist als reis- en natuurfotograaf de wereld over om verhalen over de zee en haar bewoners in beeld te kunnen vastleggen. Hij is gespecialiseerd in het fotograferen van het grote wild in zee. Zeezoogdieren zijn voor hem een favoriet onderwerp. 

Zijn prijswinnende beelden worden online gepubliceerd, in boeken en in magazines, zowel in binnen- als buitenland. Na de lezing, die begint om 20 uur,  is er ruimte voor muziek en een hapje en een drankje. 

Alma avond

De lezing vindt plaats als een van de Alma-avonden. De Alma avonden verwijzen naar de stichtster van het museum, Alma Oakes. Zij was eigenaar van één van de Schotse Huizen. Begin twintigste eeuw gaf haar vader in dit huis gelegenheid kunst te exposeren en erover te spreken. Later schonk dochter Alma haar huis aan de Staat, met het bedoeling dat er een museum in moest komen samen met het buurhuis dat door haar vader ter beschikking was gesteld. 

 

Toegangsprijs

De toegangsprijs is € 12. Voor jongeren/studenten is er actieprijs vanwege het onderwerp : € 6  (aantal plaatsen is beperkt) .        U kunt zich opgeven bij Harry Buiter, per email: hbuiter@zeelandnet.nl of  via telefoon: 0118-506025  

Anderen lezen ook:  Zeeanemonen groeien meer tentakels als ze veel te snaaien hebben

Meer informatie: museum Veere