In het Baa-atol op een klein tropisch eilandje, vind je het Reethi Beach Resort. ‘Reethi’ betekent in de lokale taal ‘schitterend’ en dat is niet overdreven! Arushi Gupta van het luxe resort vertelt wat meer over dit unieke plekje op de Malediven, dat op steenworp afstand ligt van Hanifaru Bay.

«Wil je met veel manta‘s snorkelen, dan zit je bij ons goed: Hanifaru Bay ligt om de hoek!»

Kun je ons meer vertellen over de locatie van Reethi Beach Resort?

We zitten in het noordoosten van het Baa-atol op het kleine eiland Fonimagoodhoo. Slechts 15 procent van dit eiland is bebouwd. Ons resort ligt midden in het groen en wordt omringd door witte zandstranden. Palmbomen zorgen voor schaduw en je kunt genieten van lagunes met kristalhelder water en een schitterend huisrif.

Reethi Beach Resort

Wat voor duiklocaties heeft het Baa-atol te bieden?

Er zijn ruim 35 unieke duiksites, waarvan je de meeste met de boot bezoekt. Ons resort heeft een eigen duikcentrum en dat is van alle gemakken voorzien. Samen met de duikgids bespreek je jouw wensen. De riffen van de Malediven barsten echt van het leven vanwege gunstige stromingen en het warme water. De diepe pinnacles en de wat meer ondiepe wateren trekken op een klein oppervlak ontzettend veel leven aan.

De uitgestrekte riffen van de eilanden en lagunes hebben weer andere juweeltjes te bieden, zoals manta’s, haaien en schildpadden. Voor deze grotere zeedieren is de beste stek Hanifaru Bay. Daar kun je snorkelen met heel veel manta‘s en ook walvishaaien komen daar vaak de baai bezoeken. Dat  ligt dus bij ons om de hoek!

Anderen lezen ook:  Dit wist je nog niet van de walvishaai 

Kun je wat vertellen over de faciliteiten op het resort?

Je hebt de keuze uit meerdere prachtige villa’s en gezins-suites. De villa’s hebben ruime kamers en zijn slechts een paar stappen verwijderd van het strand. Elke villa heeft een open-air badkamer met regendouche, een terras en ligstoelen. In de villa’s vind je onder meer airco, een minibar, satelliet-tv en een kluis.

Afhankelijk van welke villa je kiest, kun je het zo uitgebreid maken als je zelf wilt, bijvoorbeeld met een luxe ingericht megaterras, een schommel en badjassen. In de watervilla’s verblijf je vlak boven het water in een huisje op palen, met natuurlijk een schitterend uitzicht over de oceaan. We hebben verdere meerdere bars en restaurants, een wellness center, boetiekjes en sportmogelijkheden.

Info: www.reethibeach.com

Reethi Beach Resort

Ook interessant voor jou:

Lekker normaal op Bonaire

De beledigde manta op de Malediven