Nederlandse gezelligheid, maar zeker ook kwaliteit en veiligheid. Dat vind je bij Voodoo Divers in Hurghada. Sinds de overname van de Nederlandse eigenaren begin deze eeuw, is het PADI 5* IDC Center uitgegroeid tot een begrip in Hurghada. Wij spraken met eigenaar Peter Overeem.

Welke faciliteiten heeft jullie duikcentrum? 

Onze grootste trots is onze eigen boot “Red Sea Star” waar we alles aan doen om haar de mooiste dagboot van Hurghada te houden. Verder hebben we een duikcentrum op het strand van Bella Vista Hotel met een kleine duikshop, klasruimte, spoelruimte, compressors (ook nitrox), strand en zwembad vlakbij op enkele meters afstand. Voodoo Divers is een PADI 5* IDC en we kunnen daardoor opleidingen geven van beginner tot aan Instructeur. 

Hoe zit het met accommodatie? 

We zijn gevestigd in het Bella Vista Hotel, wat een klein, eenvoudig en persoonlijk hotel is in het centrum van Hurghada meteen aan het strand. Dit hotel heeft vooral zijn locatie mee waardoor je buiten het hotel een winkelstraat hebt met de gebruikelijke toeristenshops, maar ook duikwinkels, supermarkten en goede restaurants. Nog een voordeel is dat we perfect in het midden zitten van alle duikstekken en dus de keuze hebben uit meer dan 40 riffen om onze duikers elke dag iets nieuws te bieden. We bieden zelf geen accommodatie aan maar kunnen wel een goed aanbod bij het hotel regelen als je bijvoorbeeld een mooie deal hebt gevonden voor losse vluchten. We regelen ook gratis transfers voor alle hotels binnen Hurghada.  

Anderen lezen ook:  Lagona Divers: Enige duikcentrum in Dahab met huisrif voor de deur

Wat voor soort duiken bieden jullie aan? 

Onze boot vaart iedere dag uit om de lokale riffen bij Hurghada te bezoeken, tijdens een normale duikdag maak je twee rifduiken. Door de afstand naar de mooie riffen bieden we dit alleen aan als dagtrip. We vertrekken om 8.30 uur ’s morgens en zijn tussen 4 en 5 ’uur s middags weer terug bij onze steiger. Als er animo bieden we een extra duik aan op één van de lokale wrakken: El Mina (30 meter), Belina (9 meter) of Excalibur (20 meter). Ook biedt Voodoo Divers speciale trips aan naar het wrak van Salem Express en de wrakken bij Abu Nuhas bij voldoende animo. 

De meereizende niet-duiker hoeft zich ook niet te vervelen?

Meereizende familie die niet duikt mag bij ons ook gewoon mee aan boord als snorkelaar, daar hebben we een speciaal tarief voor. Lijkt het je familie leuk om ook te duiken, dan kan dat in de vorm van een introductieduik waarbij je (in volledige duikuitrusting) een-op-een gaat duiken met één van onze ervaren instructeurs.  

Wat is jullie meest populaire duikspot?  

We hebben veel mooie duikstekken en het is altijd moeilijk te zeggen wat de mooiste is. Sinds de laatste jaren komen we ook steeds vaker walvishaaien tegen wat natuurlijk een belevenis voor het leven is. Als ik er een paar kan noemen: Dolphin House – De naam zegt het al, al wonen de dolfijnen daar natuurlijk niet, maar ze worden er heel vaak gezien. Naast de dolfijnen is het een fantastisch mooi rif met heel veel leven. Carless – Is een rif wat op redelijke afstand ligt en ver uit de kust naar het noorden. Een prachtig rif vol met kleurrijke zachte koralen. Dit rif kunnen we alleen bezoeken bij weinig wind.  

Anderen lezen ook:  Welkom aan boord van de MSV Amira

Wat maakt jullie uniek? 

Wij houden van gezelligheid, goede organisatie, elkaar helpen en vooral lekker duiken en eten. Vaak zitten we na een dagje heerlijk duiken even gezellig aan ‘de boot’ onze stamtafel en rollen de verhalen over duikavonturen over de tafel. Daarnaast mogen we graag alles op z’n Nederlands goed verzorgen en organiseren. Naast de dagelijkse duiktrips met de Red Sea Star organiseert Voodoo divers wekelijks een clean-up en een barbecue aan boord, zo helpen we Moeder Natuur en genieten we samen van een avondje gezelligheid.   

Jullie hebben sinds kort ook een liveaboard! 

We zijn er enorm trots op dat onze klanten vooral vaste klanten zijn en we kunnen ronduit zeggen een hechte VooDoo familie te hebben. Nu krijgen we steeds vaker de vraag of we ook liveaboardtrips kunnen organiseren en daar zijn we dan ook mee begonnen. Samen met onze instructeurs ga je dan aan boord van een groot schip dat direct ook je hotel is voor de week, om zes dagen te duiken met soms wel vier duiken per dag. Daarbij kun je denken aan wrak-, drift-, diep-, nacht- en grotduiken, waarbij we altijd op zoek zijn naar de mooiste stekken en plekken waar de dagboot niet kan komen.  

Checklist duiken 

  • Nederlandse eigenaren 
  • PADI 5* IDC Centrum 
  • Accommodatie dichtbij 
  • Gelegen aan het strand 
  • Verhuur materiaal 
  • Dagelijks bootduiken 
  • Eigen liveaboard 

 

www.voodoodivers.com