Misschien ken je duikcentrum Scuba Do van Curaçao, ze zijn nu ook te vinden op Bonaire! Welteverstaan op het prachtige terrein van Chogogo Dive & Beach Resort Bonaire. Dit zijn de vijf redenen om je duiken te boeken bij Scuba Do!   

Reden 1:   Duikcentrum Scuba Do op het resort

Hoe relaxed is dat: het duikcentrum bevindt zich op het resort zelf! Dit betekent dat je de mogelijkheid hebt om je duikavontuur naadloos te plannen en uit te voeren. Er is genoeg ruimte voor je duikspullen inclusief kluisjes. En nadat je de bakken hebt gevuld met je duikspullen, worden deze inclusief de flessen naar de auto gebracht.  Scuba Do is een duikcentrum met ervaren instructeurs en duikgidsen. Of je nu je PADI-certificering wilt behalen, je duikvaardigheden wilt verbeteren of gewoon wilt genieten van begeleide duiken, Scuba Do heeft alles wat je nodig hebt.

Ideaal, een duikcentrum op het strand van het resort.

Reden 2:  Het gastvrije duikteam van Scuba Do

Het vriendelijke en attente duikteam van Scuba Do verwelkomt je met open armen, regelt alles tot in de puntjes en denkt met je mee om ervoor te zorgen dat jouw duikervaring onvergetelijk wordt. De duikgidsen helpen je zoeken naar de frogfish en laten je tijdens een nachtduik de bioluminescence zien. Het kleinschalige karakter van Scuba Do zorgt voor een persoonlijke benadering, waarbij je je al snel als onderdeel van de duikfamilie zult voelen. Het duikteam staat voor je klaar en het maakt niet uit of je een beginner bent die wat extra begeleiding nodig heeft of een doorgewinterde duiker. 

Onder bezielende leiding van Marriët (links) maken we een nachtduik.

Reden 3:  Voor de deur ligt huisrif Bari’s Reef

Eén van de meest indrukwekkende kenmerken van Chogogo Dive & Beach Resort Bonaire is het mooie huisrif: Bari’s Reef. Dit rif bevindt zich direct voor de deur van het resort en is de thuisbasis van kleurrijke koralen, schildpadden, tropische vissen waaronder de frogfish, barracuda, tarpons en nog veel meer. Of je nu een beginner of een ervaren duiker bent, het huisrif van Chogogo Dive & Beach Resort Bonaire zal je betoveren met zijn schoonheid en diversiteit.  

Huisrif Bari (credit: Daan Klein Bussink)

Reden 4: Alle faciliteiten voor duiken waar dan ook op Bonaire

Alle faciliteiten die je nodig hebt om elders op Bonaire te duiken, zijn aanwezig. Met een handige pick-up huurservice en een ruime voorraad tanks ben je altijd klaar voor je volgende duikavontuur. Of je nu de beroemde duikplekken in Nationaal Park Washington Slagbaai wilt verkennen of wilt afdalen naar de diepte van de Hilma Hooker, Chogogo Dive & Beach Resort Bonaire regelt het voor je. En als je uitlegt wat voor duik je graag wilt maken, geven ze de juiste tips over geschikte duikstekken.  

Duikcentrum Scuba Do en Chogogo Dive & Beach Resort Bonaire; een topcombinatie (foto: Chogogo)

Reden 5: Begeleide duiken

Als je het spannend vindt om zelfstandig te duiken, gewoon wat extra gezelschap wilt tijdens je onderwaterverkenningen of dat ene zeepaardje wilt vinden, dan kan je met een crewmember van Scuba Do op pad! Het ervaren divemaster-team staat klaar om je te vergezellen tijdens je duiken, of het nu overdag is of tijdens een opwindende nachtduik. Met hun kennis van de lokale wateren zullen ze je de meest verbazingwekkende plekken laten zien en ervoor zorgen dat je duikavonturen veilig en onvergetelijk zijn. 

Onder begeleiding een nachtduik.

 Meer informatie over Chogogo Bonaire

Anderen lezen ook:  Duurzaam duiken: vijf tips

Meer informatie over Scuba Do

Tekst + foto’s : Harriët Plantinga