Azuurblauwe zeeën, parelwitte zandstranden, een overvloed aan uitzonderlijke diersoorten en ongerepte natuur. De biodiversiteit van Indonesië staat op nummer 2 qua meest gevarieerd ter wereld. In DUIKEN september gaan eilandhoppen met onderwaterfotografen Els Van Den Borre en Bruno Van Saen, die ons hun favoriete diertjes, duikplekken en resorts tonen! Vandaag stellen we de Fransen William en Manu Baillet van Dragon Diving Komodo aan je voor: Het is onmogelijk om een favoriete duikstek te noemen, er zijn er zoveel!

De Fransen William en Manu Baillet openden twee jaar geleden hun duikcentrum & hotel/hostel Dragon Diving Komodo. Ze hebben geen moment spijt gehad van hun beslissing naar Komodo te verhuizen.

Dragon Dive Komodo

Waarom Komodo?

Na zes jaar een duikcentrum te hebben gehad op de Gili-eilanden, besloten we om een vestiging te openen op de mooiste plek ter wereld. We hebben gewerkt en gedoken op veel plekken, van Frankrijk tot Australië en van Zuid-Afrika tot de Filipijnen en Thailand, en we kunnen eerlijk zeggen dat Komodo de meest unieke plek is. Komodo kent geen koraalverbleking en er is ontzettend veel leven. Het is absoluut een oord om als duiker te bezoeken, het staat niet voor niets in de Top 5 van de beste duikplekken aller tijden!

Hoe lang bestaat Dragon Dive Komodo is het gegroeid?

We openden onze deuren in juli 2017. Onze gasten typeren wat wij bieden als ‘een geweldige ervaring’. We bieden dan ook een unieke combinatie van adembenemend duiken en een eigen hotel/hostel.

Dragon Dive Komodo

Dragon Dive Komodo

Wat maakt jullie liveaboards en duikcentrum speciaal?

De kwaliteit van onze boten en de medewerkers. Ook de sfeer, de locatie en onze faciliteiten maken Dragon Dive Komodo tot een topper. We zitten al zo’n tien jaar in de duikindustrie en er zijn weinig plekken waar je zoveel keuze hebt qua accommodatie, opleidingen en liveaboards. We beschikken over twee boten voor verschillende typen gasten: solo-reiziger/backpack modus (met een all-in hut) en een boot met hutten voor twee personen.

Anderen lezen ook:  Freediving in de cenotes van Mexico

Hebben jullie ook accommodatie aan land?

Ons duikcentrum is gevestigd in een resort met acht luxe hotelkamers en vijf gemende slaapzalen à vier personen (hierbij worden de faciliteiten gedeeld).

Dragon Dive Komodo

Dragon Dive Komodo

Wat is jullie favoriete duikstek en waarom?

Het is moeilijk om er eentje te kiezen! Als je van reuzenroggen houdt, is er Mainta Point of Mawan, maar een prachtig rif vind je bij Siaba Besar. Een unieke stromingsduik aak je bij Batu Bolong en aan de noordkant tussen de Cauldron en Castle Rock zie je haaien. Een persoonlijke favoriet is waarschijnlijk toch Police Corner, vanwege de waanzinnige topografie daar. Er zit een scheur in het rif en daar barst het van het leven.

Welke opleidingen en duiken biedt Dragon Diving Komodo?

Alle PADI-cursussen en alle soorten duiken, van stromings- tot nachtduiken.

Dragon Dive Komodo

Wat is jullie meest bijzondere ontmoeting met onderwaterleven tot nu toe?

Dat wat het duiken met zeekoeien! Je vindt ze maar op weinig plekken, maar bij Komodo zitten ze.

Hebben jullie een droombaan of is het alleen maar hard werken?

Het is hard werken, maar het is wel op een waanzinnige plek!

Meer info Dragon Diving Komodo: www.dragondivekomodo.com

diving@dragondivekomodo.com

Bekijk ook: Duiken tot de max in Socorro